Beste GG’er,

 

In deze nieuwsbrief hebben we weer een aantal nieuwtjes, evenementen en ontwikkelingen op een rij gezet. Mede dankzij de enthousiaste inspanningen van de commissies en diverse leden!

 

1) Info leden

Jeroen Kooren, Jan-Erik Albring, Clint Kruisweg en Fenny Ekelmans zijn afgelopen maand lid geworden van onze mooie wielervereniging. Welkom bij de club en veel mooie kilometers gewenst!

 

2) Evaluatie opzet trainingen donderdag

Tijdens de bestuursvergadering op woensdag 13 juni heeft het bestuur de organisatie van de trainingen geëvalueerd. Waarom ook alweer een nieuwe opzet? Ons doel is om meer GG’ers van alle type niveaus naar de training zien te krijgen. We merkten dat deelname aan de trainingen door de GG’ers die wat minder fanatiek en hard willen rijden afnam. De basisprincipes voor een geslaagde training zijn in onze ogen:

 

- Veilig verloop voor alle leden.

- Voldoende uitdaging voor alle GG’ers.

 

De volgende punten zijn uit de evaluatie gekomen. Trainingen dinsdag worden druk bezocht. Doelen zijn duidelijk. Iedereen kan op zijn / haar eigen niveau deelnemen. Verschillende thema’s & locaties zijn afwisselend. Veel verschillende enthousiaste trainers die er echt iets moois van willen maken. Verbeterpunt: doelen trainingen zichtbaar op de website.

 

De trainingen op de donderdagen verlopen wisselend. We ontvangen geluiden dat er niet altijd even veilig wordt gereden. Met name bij groepen met veel nieuwe / aspirant leden. Te groot verschil tussen A en B groep. Sommige leden komen hierdoor niet aan hun trekken. Vraag vanuit diverse leden ontvangen om een C groep op te zetten.

 

Het doel om meer leden naar de trainingen te krijgen is behaald. De uitdaging is nu om deze groei in goede en veilige banen te leiden. Daarom is het volgende besloten:

 

- Op de donderdag zal een bestuurslid de avond opstarten, nieuwe leden welkom heten, groepen vormen en per groep een wegkapitein aanwijzen. De wegkapitein bespreekt vervolgens met de groep (maximaal 12 renners) de route, het tempo, het belang van doorgeven van signalen i.v.m. de veiligheid etc…

- Er komen drie groepen op de donderdag. GazGas waardig luisteren deze groepen naar C) Harder (gemiddeld 28-30), B) Harder Harder (gemiddeld 30-32) en A) Harder Harder Harder (gemiddeld 32+).

- We bieden leden de kans om op kosten van de club een training bij de KNWU tot wegkapitein volgen. Kijk op www.knwu voor meer informatie. Interesse? Geef dit door via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

Uiteraard blijven de gemaakte afspraken i.v.m. de veiligheid die we in de volgende nieuwsbrief hebben genoemd voor alle trainingen gelden.

 

3) Groei en nieuwe (aspirant)leden

Het seizoen is weer begonnen en zoals altijd zijn er in het voorjaar tal van aspiranten (buurmannen / buurvrouwen, collega’s en vrienden van) die een keer willen meetrainen om te ervaren of wv GazGas iets voor ze is. Dat vinden we prima mits deze personen zich eerst melden bij het bestuur via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Op deze manier weten we welke nieuwkomers wanneer mee rijden, kunnen we trainers informeren en hebben we contactgegevens om na een aantal trainingen het lidmaatschap rond te kunnen maken. Dus… Neem je iemand mee? Laat diegene zich even melden bij Vincent Clausen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . We hanteren het beleid dat er twee aspiranten per training mee mogen rijden. Om enigszins grip op de groei te houden en te krijgen.

Voor de duidelijkheid. Groeien is niet het doel van het bestuur. Om die reden doen we geen ledenwervingsacties via kranten en of social media. We zien de huidige groei als een compliment en een mooie uitdaging om ons prachtige cluppie nog strakker te organiseren.

 

4) Uitbreiding wedstrijdcommissie

Er is een groeiend aantal leden dat deelneemt aan de zomeravondcompetitie (ZAC). Dit vinden we een positieve ontwikkeling. Om de organisatie rond deelname aan de ZAC wedstrijden wat professioneler en duidelijker te laten verlopen hebben we als bestuur Jaap Ilsink bereidt gevonden om als ZAC-aanspreekpunt te fungeren. Daarnaast heeft het bestuur van de ZAC ons gevraagd of we er voor open staan om te participeren in de organisatie. Wellicht dat we in de toekomst, net als bij de ZTC, de organisatie van een editie voor onze rekening nemen. Dit seizoen willen we als bestuur samen met Jaap onderzoeken of dit met ingang van volgend seizoen wenselijk, mogelijk en haalbaar is. 

 

De wedstrijdcommissie bestaat daarom vanaf nu uit Jasper (ZTC), Steven & Manuela (NCK) en Jaap (ZAC). Jaap veel plezier met het oppakken van de nieuwe taak!

 

5) Uitslag ZTC 2018

Benieuwd naar de einduitslagen van de Zwolse tijdritcompetitie 2018? Klik dan HIER.

 

Bij deze willen we Wilfred Vogd bedanken voor de organisatie in het algemeen en Jasper Allema voor het organiseren van de GazGas editie!

 

6) Dinsdag trainingen

I.v.m. het NCK en de zomervakantie zullen de trainingen op de dinsdag de komende maanden als volgt worden georganiseerd:

 

Juli (3, 10 en 17). NCK training. Leden die zich niet hebben ingeschreven voor het NCK draaien gewoon mee bij de NCK trainingen in juli. Zij zullen een eigen groep / groepen vormen onder begeleiding van de trainer.

 

Augustus (7, 14, 21 en 28). Geen specifieke trainingen. Wel mogelijk om je in te schrijven op de website. Op deze dagen zal er worden getoerd volgens de toerafspraken van de donderdag.

 

September ( 4, 11, 18 en 25). Aparte NCK trainingen (voor de leden die zich hebben gekwalificeerd voor het NCK) o.l.v. Wilbert Broekhuizen. En voor de anderen een reguliere dinsdagtraining onder begeleiding van een trainer.

 

7) Jaarkalender

De jaarkalender voor het nieuwe seizoen staat online. Met o.a. de data voor de ZTC, ZAC, trainingen, weekendjes, NCK en nog veel meer! Bekijk hem HIER.

 

Reminder: het najaarsweekend is verplaatst naar 12,13 en 14 oktober. Meer informatie over het najaarsweekend volgt in de nieuwsbrief van 1 september.

 

8) WhatsApp “GazGas”

Benen sparen, foto’s van wv GazGas-activiteiten, www.indekken.nl, KOMmetjes, Puck Moonen, Whisky-kennis, grootspraak, processierupsen en fietsafspraken. Dit alles is te volgen via de wvGazGas WhatsApp groep met inmiddels ruim 75 leden. Vincent Clausen is beheerder van de groep en aanmelden hiervoor kan bij hem of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

9) Kleding

De kleding die onlangs is besteld kan bijna worden uitgedeeld. Leden die hebben besteld ontvangen hierover zeer binnenkort bericht.

 

Deelname aan GG-activiteiten doe je uiteraard in clubkleding. Voor vragen en of bestellingen kun je terecht bij Martin Dijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

Tijdens trainingsritten gelden de verzekeringen die via de KNWU zijn afgesloten als je trainings- of wedstrijdkleding draagt.

 

10) Organisatie NCK 2018

De inschrijving is gesloten, hoogste tijd om gericht te gaan trainen! Inschrijven voor de trainingen kan  HIER. We zullen gaan deelnemen met een heren A, dames en een bedrijventeam.

 

De eerste trainingen zijn 3, 10 en 17 juli.

 

Steven Handstede en Manuela Lageweg zijn vanuit de vereniging verantwoordelijk voor de organisatie rond onze deelname aan het NCK. 

 

11) Ledenadministratie:

Verhuist, ander telefoonnummer of andere wijzigingen die onze secretaris moet weten? Geef het door aan Jeroen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

12) Social Media

Martijn Mul houdt zich bezig met de GG-berichten via Twitter, Facebook en Instagram. Volg jij ons al?

 

13) De GazGas Tour de France poule!

Heb je je al ingeschreven? Voor vragen kun je terecht bij beheerder Jeroen van Dijk.

 

http://www.gazgas.nl/index.php/component/eventlist/details/1089-nck-training?Itemid=101

 

Tot zo ver de maandelijkse informatie. Wellicht tot binnenkort bij een GG-activiteit! I.v.m. de zomervakantie zal de eerstvolgende nieuwsbrief op 1 september verschijnen.

 

Het bestuur van wv GazGas

 

#wvGazGas#wvGazGas