Activiteitenoverzicht

Dinsdag- en donderdagavond training

Standaard wordt er op dindag- en donderdagavond buiten getraind in de zomerperiode.
Vertrek om 18:30 uur bij onze sponsor Café De Hete Brij (Nieuwe Markt 9).

• Op dinsdagavond wordt er specifiek getraind. Afhankelijk van de opkomst zal in meerdere niveau groepen gereden worden. Hierbij kan gedacht worden aan een tijdrijden, klimtraining, intervaltraining en waaierrijden.


• Op donderdagavond wordt er steeds weer een andere route gereden van ca. 60 km door de omgeving. Hierbij geldt uiteraard: samen uit samen thuis. De gemiddelde snelheid ligt meestal tussen de 30 en 35 km per uur, afhankelijk van de groep en de data. Bij een opkomst van meer dan 12 leden gaan we, i.v.m. de veiligheid, splitsen en maken we groepen op niveau. Voor we vertrekken zal de wegkapitein nieuwe leden verwelkomen, vertellen welke route we gaan rijden en de afspraken m.b.t. het "doordraaien" uitleggen.


• Op zaterdag of zondag (afhankelijk van het weer) wordt om 10:00 uur vertrokken voor een tocht van ca. 60 km door de omgeving. ook hier geldt uiteraard: samen uit samen thuis.Zomeravondcompetitie
Zin in een wedstrijdje? Doe mee met de zomeravondcompetitie van april tot september! Met je basislidmaatschap van de KNWU mag je meedoen. Kosten 4 euro per wedstrijd. Voor vermelding in de uitslagen heb je een chip nodig. Deze kun je voor 25 euro per jaar huren via mijnknwu.nl. Je kan ook deelnemen zonder chip.
Kijk voor data en locaties en extra info op: www.zomeravondcompetitie.info


Evenementen
Het staat elk lid vrij om een leuk evenement te organiseren of samen ergens aan mee te doen. En we zijn er trots op dat dit heel vaak gebeurd! In de zomer wordt er regelmatig aan een toertocht meegedaan. In de winter gaan we regelmatig mountainbiken, schaatsen of baanwielrennen. Verder wordt er vaak afgesproken om aan een (veld)toertocht mee te doen. In de winter zijn er altijd wel GazGassers die meedoen aan de ATB- en veldrijcompetitie in Oldebroek. Hou voor deze evenementen de agenda op de site in de gaten! Ideeën? Neem contact op met de commissie activiteiten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Het voor en najaar-weekend horen er ook bij. Het jaar starten en / of afsluiten met de clubleden in bijvoorbeeld de Ardennen of Winterberg is populair onder de leden.

 

Borrels
Op borrels, en na afloop van de ALV, in Café De Hete Brij houden leden elkaar geregeld op de hoogte over heroïsche beklimmingen, de nieuwste carbonwielen of de strijd tegen de
overtollige fietskilo’s. Wat GazGassers van zichzelf en elkaar eisen is enthousiasme en betrokkenheid bij de vereniging. Tuurlijk, fietsen doe je zelf, maar is leuker in gezelschap. Credo van het bestuur is dat niet zij, maar de leden / commissies de koers bepalen. Initiatieven zijn er al volop: weekendjes weg, Zwolse Tijdrit Competitie, Nightrides, baanwielrennen, deelnemen aan het NCK tijdrijden en mountainbiken / cyclocrossen in het winterseizoen. GazGas is er ook voor demarrerende dames; het aantal vrouwelijke leden wordt steeds groter. Hoe groter het peloton, hoe meer goede ideeën op de GazGas kalender komen.

Wintertrainingen
Iedere maandag: 18:55-20:00 uur - Spinning
In de winterperiode is het iedere maandag mogelijk om met GazGas te spinnen bij: Squash en Cardiofit Centrum Zwolle, Dobbe 69. Op het ritme van de muziek kun je een uur lang ongelofelijk kapot gaan op een stuk staal op één wiel! Schrijf je in via de agenda. We huren samen met wielervereniging Wartcycla een zaal. Periode: oktober zodra de klok wordt verzet t/m de maandag voordat de klok in het voorjaar wordt verzet.

Als je je ingeschreven hebt en je kan toch niet; schijf je dan zo snel mogelijk uit!
Tip: is de lijst vol kijk dan later nogmaals of er plaatsen vrijgekomen zijn. Dit gebeurt vooral op maandag middag nog wel eens!

 

Mountainbiken / Cyclocrossen

In de winter wordt er regelmatig aan een georganiseerde veldtoertocht deel genomen. We vertrekken meestal op zaterdagochtend vanuit Zwolle op de fiets om naar de start van een uitgepijlde tocht te rijden. Doordat er binnen een uur fietsen van Zwolle veel leuke tochten worden georganiseerd kunnen we gedurende de wintermaanden bijna ieder weekend een uitdagende tocht rijden. Geen tocht? Dan duiken we met elkaar de bossen in Hattem in.

 

#wvGazGas#wvGazGas