Nieuwsbrief juli

 

 

 

Beste GG’er,

 

In deze nieuwsbrief hebben we weer een aantal nieuwtjes, evenementen en ontwikkelingen op een rij gezet. Mede dankzij de enthousiaste inspanningen van de commissies en diverse leden!

 

1) Info leden

Jeroen Kooren, Jan-Erik Albring, Clint Kruisweg en Fenny Ekelmans zijn afgelopen maand lid geworden van onze mooie wielervereniging. Welkom bij de club en veel mooie kilometers gewenst!

 

2) Evaluatie opzet trainingen donderdag

Tijdens de bestuursvergadering op woensdag 13 juni heeft het bestuur de organisatie van de trainingen geëvalueerd. Waarom ook alweer een nieuwe opzet? Ons doel is om meer GG’ers van alle type niveaus naar de training zien te krijgen. We merkten dat deelname aan de trainingen door de GG’ers die wat minder fanatiek en hard willen rijden afnam. De basisprincipes voor een geslaagde training zijn in onze ogen:

 

- Veilig verloop voor alle leden.

- Voldoende uitdaging voor alle GG’ers.

 

De volgende punten zijn uit de evaluatie gekomen. Trainingen dinsdag worden druk bezocht. Doelen zijn duidelijk. Iedereen kan op zijn / haar eigen niveau deelnemen. Verschillende thema’s & locaties zijn afwisselend. Veel verschillende enthousiaste trainers die er echt iets moois van willen maken. Verbeterpunt: doelen trainingen zichtbaar op de website.

 

De trainingen op de donderdagen verlopen wisselend. We ontvangen geluiden dat er niet altijd even veilig wordt gereden. Met name bij groepen met veel nieuwe / aspirant leden. Te groot verschil tussen A en B groep. Sommige leden komen hierdoor niet aan hun trekken. Vraag vanuit diverse leden ontvangen om een C groep op te zetten.

 

Het doel om meer leden naar de trainingen te krijgen is behaald. De uitdaging is nu om deze groei in goede en veilige banen te leiden. Daarom is het volgende besloten:

 

- Op de donderdag zal een bestuurslid de avond opstarten, nieuwe leden welkom heten, groepen vormen en per groep een wegkapitein aanwijzen. De wegkapitein bespreekt vervolgens met de groep (maximaal 12 renners) de route, het tempo, het belang van doorgeven van signalen i.v.m. de veiligheid etc…

- Er komen drie groepen op de donderdag. GazGas waardig luisteren deze groepen naar C) Harder (gemiddeld 28-30), B) Harder Harder (gemiddeld 30-32) en A) Harder Harder Harder (gemiddeld 32+).

- We bieden leden de kans om op kosten van de club een training bij de KNWU tot wegkapitein volgen. Kijk op www.knwu voor meer informatie. Interesse? Geef dit door via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

Uiteraard blijven de gemaakte afspraken i.v.m. de veiligheid die we in de volgende nieuwsbrief hebben genoemd voor alle trainingen gelden.

 

3) Groei en nieuwe (aspirant)leden

Het seizoen is weer begonnen en zoals altijd zijn er in het voorjaar tal van aspiranten (buurmannen / buurvrouwen, collega’s en vrienden van) die een keer willen meetrainen om te ervaren of wv GazGas iets voor ze is. Dat vinden we prima mits deze personen zich eerst melden bij het bestuur via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Op deze manier weten we welke nieuwkomers wanneer mee rijden, kunnen we trainers informeren en hebben we contactgegevens om na een aantal trainingen het lidmaatschap rond te kunnen maken. Dus… Neem je iemand mee? Laat diegene zich even melden bij Vincent Clausen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . We hanteren het beleid dat er twee aspiranten per training mee mogen rijden. Om enigszins grip op de groei te houden en te krijgen.

Voor de duidelijkheid. Groeien is niet het doel van het bestuur. Om die reden doen we geen ledenwervingsacties via kranten en of social media. We zien de huidige groei als een compliment en een mooie uitdaging om ons prachtige cluppie nog strakker te organiseren.

 

4) Uitbreiding wedstrijdcommissie

Er is een groeiend aantal leden dat deelneemt aan de zomeravondcompetitie (ZAC). Dit vinden we een positieve ontwikkeling. Om de organisatie rond deelname aan de ZAC wedstrijden wat professioneler en duidelijker te laten verlopen hebben we als bestuur Jaap Ilsink bereidt gevonden om als ZAC-aanspreekpunt te fungeren. Daarnaast heeft het bestuur van de ZAC ons gevraagd of we er voor open staan om te participeren in de organisatie. Wellicht dat we in de toekomst, net als bij de ZTC, de organisatie van een editie voor onze rekening nemen. Dit seizoen willen we als bestuur samen met Jaap onderzoeken of dit met ingang van volgend seizoen wenselijk, mogelijk en haalbaar is. 

 

De wedstrijdcommissie bestaat daarom vanaf nu uit Jasper (ZTC), Steven & Manuela (NCK) en Jaap (ZAC). Jaap veel plezier met het oppakken van de nieuwe taak!

 

5) Uitslag ZTC 2018

Benieuwd naar de einduitslagen van de Zwolse tijdritcompetitie 2018? Klik dan HIER.

 

Bij deze willen we Wilfred Vogd bedanken voor de organisatie in het algemeen en Jasper Allema voor het organiseren van de GazGas editie!

 

6) Dinsdag trainingen

I.v.m. het NCK en de zomervakantie zullen de trainingen op de dinsdag de komende maanden als volgt worden georganiseerd:

 

Juli (3, 10 en 17). NCK training. Leden die zich niet hebben ingeschreven voor het NCK draaien gewoon mee bij de NCK trainingen in juli. Zij zullen een eigen groep / groepen vormen onder begeleiding van de trainer.

 

Augustus (7, 14, 21 en 28). Geen specifieke trainingen. Wel mogelijk om je in te schrijven op de website. Op deze dagen zal er worden getoerd volgens de toerafspraken van de donderdag.

 

September ( 4, 11, 18 en 25). Aparte NCK trainingen (voor de leden die zich hebben gekwalificeerd voor het NCK) o.l.v. Wilbert Broekhuizen. En voor de anderen een reguliere dinsdagtraining onder begeleiding van een trainer.

 

7) Jaarkalender

De jaarkalender voor het nieuwe seizoen staat online. Met o.a. de data voor de ZTC, ZAC, trainingen, weekendjes, NCK en nog veel meer! Bekijk hem HIER.

 

Reminder: het najaarsweekend is verplaatst naar 12,13 en 14 oktober. Meer informatie over het najaarsweekend volgt in de nieuwsbrief van 1 september.

 

8) WhatsApp “GazGas”

Benen sparen, foto’s van wv GazGas-activiteiten, www.indekken.nl, KOMmetjes, Puck Moonen, Whisky-kennis, grootspraak, processierupsen en fietsafspraken. Dit alles is te volgen via de wvGazGas WhatsApp groep met inmiddels ruim 75 leden. Vincent Clausen is beheerder van de groep en aanmelden hiervoor kan bij hem of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

9) Kleding

De kleding die onlangs is besteld kan bijna worden uitgedeeld. Leden die hebben besteld ontvangen hierover zeer binnenkort bericht.

 

Deelname aan GG-activiteiten doe je uiteraard in clubkleding. Voor vragen en of bestellingen kun je terecht bij Martin Dijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

Tijdens trainingsritten gelden de verzekeringen die via de KNWU zijn afgesloten als je trainings- of wedstrijdkleding draagt.

 

10) Organisatie NCK 2018

De inschrijving is gesloten, hoogste tijd om gericht te gaan trainen! Inschrijven voor de trainingen kan  HIER. We zullen gaan deelnemen met een heren A, dames en een bedrijventeam.

 

De eerste trainingen zijn 3, 10 en 17 juli.

 

Steven Handstede en Manuela Lageweg zijn vanuit de vereniging verantwoordelijk voor de organisatie rond onze deelname aan het NCK. 

 

11) Ledenadministratie:

Verhuist, ander telefoonnummer of andere wijzigingen die onze secretaris moet weten? Geef het door aan Jeroen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

12) Social Media

Martijn Mul houdt zich bezig met de GG-berichten via Twitter, Facebook en Instagram. Volg jij ons al?

 

13) De GazGas Tour de France poule!

Heb je je al ingeschreven? Voor vragen kun je terecht bij beheerder Jeroen van Dijk.

 

http://www.gazgas.nl/index.php/component/eventlist/details/1089-nck-training?Itemid=101

 

Tot zo ver de maandelijkse informatie. Wellicht tot binnenkort bij een GG-activiteit! I.v.m. de zomervakantie zal de eerstvolgende nieuwsbrief op 1 september verschijnen.

 

Het bestuur van wv GazGas

 

Uitslag ZTC #1 2018

 
Uitslag ZTC #1 2018
 
Dinsdagavond 17 april werd de eerste trainingstijdrit voor en door Wielervereniging GazGas, Hanzerenners Zwolle, TV Triade en Fietsgroep Stappenbelt verreden. Het ging weer snoeihard en werd een strijd die bij de heren zelfs tot op de seconde nog niet was beslecht, zo bleek bij bestudering van de tijden.
 
Bij de dames was het duidelijk en ging Danielle Meijering er met de winst vandoor, voor Liesbeth Kemkers en Arlana van Ommen. Bij de heren is de concurrentie gevaarlijk dicht bij kampioen Heini Koornberg gekomen. Nico Bakker ging met de eerste prijs naar huis, echter bleek het verschil met gemak binnen de foutmarge van een handgeklokte tijd te vallen. Zodoende is voor de puntentelling een gedeelde eerste plaats toegekend. Knap derde werd Martijn Mul, die het moest stellen zonder banaan als prijs. Die had Martijn Knol snel verorberd toen hij voor een moment 3e werd geacht.
 
Allen gefeliciteerd! Evenals alle andere renners en rensters, want iedereen wist de finish te halen in een keurige tijd.
 

HEL VAN SALLAND 2018 De route & info

 

Zondag is het zover, onderstaand de praktische info.

 

Route:

Als mensen een Garmin hebben verzoek deze mee te nemen, voorzien van route zodat meer mensen de route kennen.

Onderstaand de route van 2018.

https://www.strava.com/routes/12572577

Aan mensen met een Garmin oid, verzoek de garmin (incl. route) mee te nemen.

De route van dit jaar gaat na de meibergsweg naar rechts en pakken we lus, via fietspad over de dijk over een extra klinkerstrook. Dit is een doodlopende klinkerstrook (links van de dijk), maar je kan er op komen door via het gras de dijk af te gaan.  De klinkerstrook begint na een hek (ongeveer 100m na een brug). Onderstaand de wijziging met google maps (als je inzoomt zie je strook aangegeven als weg)

 De wegkapiteins (zie onder) geven aan of er een gevaarlijke strook of wedstrijdstrook aan komt.

 

Veiligheid.

Meest veilig is niet meegaan thuisblijven, maar ja... Tijdens de route is het belangrijk dat je zelf oplet dat je zaken overziet. Er zijn paar stroken waar het opletten is.

  •  Nieuwe strook langs de dijk (arraché la digue). Vrijdag waren er nog natte plekken met gladde klei, zeker als er wind staat ga je wegglijden als je er te hard over heen rijdt.
  • Daslever. Vorig jaar een waar lekke banden spektakel. Hij ligt er goed bij, maar wel opletten.Bij deze strook wordt bij lekke banden doorgereden en aan het eind op elkaar gewacht en dus niet op de strook. (wel kan een inidividu wachten/meehelpen plakken). 
  • Langeveldsloo. Deze strook zit direct achter daslever. Let hier goed op. Deze strook kent halverwege heel veradelijke kuilen.

 

Wedstrijd-segementen.


Net als vorig jaar kan er op bepaalde segement worden gekoerst voor punten. Dit zijn dezelfde stroken als vorig jaar en bij de agenda zijn deze aangegeven met "race". Puntentelling komt ook overeen met vorig jaar : Puntentelling is 3 voor snelste, 2 voor 2 en 1 voor de nummer 3. Na de pauze wordt herindeling gemaakt op basis van de punten en kan in de tweede groep (mensen zonder punten) dubbele punten worden gehaald.

HEL VAN SALLAND parcourskennisquiz - UITSLAG

DE WINNAAR IS BEKEND, ....

 ERIC A. met slechts 2 fouten.

Antwoorden volgen nog.

 


Succes met wielrennen begint met goede parcourskennis. In de uurtjes dat je niet op de fiets zit, kun je helemaal los in onderstaande puzzel. Er zijn 9 foto's van de komende hel weergeven, maar welke zijn het ..........Als je weet welke foto bij welke strook hoort, kun je dit mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor 8 April, de dag van de Hel. Degene met de meeste goede antwoorden wint een mooi prijsje (maar we zeggen nog niet wat). 

 

Elk Gazgas lid kan meedoen. (Xandrijn krijgt 2 punten aftrek vanwege zijn routevoorkennis, Marien 3 punten omdat hij al genoeg wint en Berry 7 punten omdat hij de puzzel heeft gemaakt, maar ernstig aan drank toe is als niemand meer dan 3 vragen goed heeft).

 

Onderstaand de stroken waar de fotos zijn gemaakt.

 

nr

Secteur

Straatnaam

18

Autoroute des Turcs

Langeveldsloo

17

L'Hagevoorde (race) +

Hagenvoorde

16

Maison d'Nijen (race) et Vers la prune allee

Het Nijenhuis

14

pantalon haut et hag

Hogebroeksweg (weg bij raalte

langs zandafgraving)

13-(2)

sur le chemin du café

Ten Have weg (ri Marienheem)

13-(1)

sur le chemin du café

Hellendoornse weg

12

Après le café

Elskampweg (direct na de

koffie, weg vanuit Luttenberg)

11

Au prochain village

Lennepweg/nieuwstraat ri. Lemerveld

9

Si lisse que vous flottez (race)

Langsweg

 

 foto 1:

 

 foto 2: (met  wielrenner ....)

 

 foto 3:

 foto 4:

foto 5:

foto 6:

foto 7: (Nb. deze had eerste verkeerde foto..)

foto 8:

foto 9:

 

MTB tochten najaar 2017

 

MTB programma GazGas najaar 2017
   
za. 14 oktober 23e Stouwdam Herfstveldfietstoertocht Hattemerbroek
za. 21 oktober Eigen route bij Hattem  /  Emst   ???
za. 28 oktober Eper bossentocht
za. 4 november Rabo Veldtoertocht Nunspeet
za. 11 november Eigen route  /  Volkerwessels Holterberg ATB tocht (Nijverdal) ??
za. 18 november Rabo Swolsebostocht- Wapenveld
za. 25 november Veldtoertocht Heerde
za. 2 december Eigen route bij Hattem
za. 9 december Ermelose ATB tocht
zo. 10 december Roelofs Lemelerveld MTB d'Huez - Damsholte
za. 16 december Craft Hattems Mooiste
za. 23 december Eigen route bij Hattem
do. 28 december Eper Bossentocht
za. 30 december 29e Teluttci oudejaarsveldtoertocht Hattemerbroek

#wvGazGas#wvGazGas