Notulen ALV 2017

 

Beste leden,

 

Bij deze ontvangen jullie de notulen van de Algemene Ledenvergadering welke heeft plaatsgevonden op vrijdag 24 januari. Tijdens de ALV zijn een aantal zaken besproken waar we als bestuur op terug zouden komen. Deze punten zijn verwerkt in de notulen.

 

Wanneer: vrijdag 24 november 2017.

Aanwezig: ruim 30 leden.

Afwezig: we hebben geen afmeldingen ontvangen.

 

 • Opening

  Thomas Bouter opent de vergadering.

   

 • Jaarverslag 2017

  Thomas Bouter geeft een terugblik op het afgelopen seizoen.

   

 • Financiën

  Penningmeester Jeroen van Dijk geeft uitleg over de financiën.

  De financiële stukken zijn goedgekeurd door de kascommissie (Jos Knaapen en Xandrijn Bakker). De nieuwe kascommissie zal bestaan uit Jos Knaapen & Wilfred Vogd.

   Vraag van Wilfred Vogd: Wat is de reden van het forse eigen vermogen van de club.

   Antwoord bestuur: Dit heeft verschillende redenen:

   

  1.Buffer voor onvoorziene uitgaven.

  2.Daarnaast hebben we als club een grote bron van inkomsten en dat is de contributie. Deze wordt geïnd in oktober. Hierdoor krijg je te maken met het feit dat de liquide middelen het hele jaar dalen (voornamelijk in de winterperiode) en dan rond oktober weer ongeveer hetzelfde niveau aan neemt als het jaar ervoor.

  3.Tevens schiet de club veel voor en daarmee kan het nog wel eens voorkomen dat bepaalde afschrijvingen op hetzelfde moment plaats vinden. Denk bijvoorbeeld aan de periode rond het voorjaarsweekend. Spinning is dan net achter de rug (+- 1.500); Huisje betaald (+- 1.300); KNWU (+- 2.000)  en tevens de kledingfactuur (+- 3.000). Op die momenten is het handig om genoeg geld in kas te hebben om alles te kunnen betalen. Ook gezien de inkomsten (contributie) dan nog even op zich laten wachten.

  4.Tevens streven we er als bestuur naar om het eigen vermogen van de club gelijk te houden. Dat was dit jaar ook gelukt, echter aan het eind van het seizoen kregen we aardig wat nieuwe leden er bij. Hierdoor is er toch weer een kleine winst ontstaan.

  De kosten van de groepslessen spinning (Squash Zwolle) zullen worden verhoogt naar 2.5 euro per keer m.i.v. oktober 2018. Deze verhoging heeft twee redenen. Ten eerste moeten we meer gaan betalen voor de spinningslessen (van 60 naar 75 euro per keer). Ten tweede heeft Wartcycla geen interesse meer in spinning. Voorheen namen ze jaarlijks enkele fietsen bij ons af. Waardoor wij als club inkomsten mislopen (450 euro).

  De kosten van krachttraining bedragen zes euro per les. In het voorjaar zullen de leden die deze trainingen hebben bijgewoond gevraagd worden om het bedrag over te maken naar de club.

   

 • Ledenadministratie / secretariaat

  Afgelopen seizoen hebben vijf leden hun lidmaatschap opgezegd.

  We hebben nu 94 leden. Het bestuur zal de huidige manier van groeien en het aannemen van nieuwe leden aanhouden.

   

 • Bestuur 2018

  Martijn Mul en Vincent Clausen nemen, m.i.v. deze ALV, plaats in het bestuur als algemene bestuursleden.

  Thomas Bouter en Jeroen van Dijk zullen afscheid nemen als bestuurslid op de ALV 2018.

  Het is de bedoeling dat de nieuwe bestuurstaken (voorzitter, penningmeester & secretaris) onder de huidige bestuursleden (uiteraard m.u.v. Thomas & Jeroen) zullen worden verdeeld.

  Martijn Mul neemt het beheren van de social media accounts (Twitter, Facebook en Instagram) over van Thomas.

  Vincent Clausen zal vanaf nu de mailbox, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , beheren.

   

 • Commissievoorzitters 2018

  Alle commissievoorzitters zijn bereidt ook het huidige seizoen kartrekker te willen blijven. Hier zijn we als bestuur erg blij mee. Fijn dat we een vereniging hebben met veel actieve vrijwilligers.

   

 • Doelen 2018

  D.m.v. van een kahoot quiz hebben we een aantal thema’s & stellingen geponeerd. De uitkomsten zijn besproken tijdens de bestuursvergadering van 6 december jongstleden.

  1): extra spinningavond.

  Uitkomst: gezien de animo houden we dit seizoen 1 spinningavond (maandagavond) aan. Er komt dus geen extra avond op de woensdag.

  2): op de donderdag een toergroep én een niveaugroep.

  Uitkomst: m.i.v. trainingen voorjaar tot de zomervakantie komen er op de donderdag twee events te staan. 1) donderdag A groep voor leden die fanatiek en hard willen fietsen. 2) donderdag B groep voor leden die gezellig willen toeren.

  3) MTB weekend. Rene van der Meulen en Steven Handstede gaan kijken of er volgend seizoen een MTB weekend kan worden georganiseerd.

  4) Leden geven aan tevreden zijn over het doorgeven van signalen bij trainingen. De ene training gaat wat beter dan de andere. Dit is mede afhankelijk van het feit of er voldoende ervaren GG’ers meerijden. Het blijft belangrijk dat we elkaar blijven aanspreken op gevaarlijke (inhaal)manoeuvres. Dit gebeurd gelukkig voldoende en door meerdere leden.

  5) Leden geven aan tevreden te zijn met de huidige groei. Circa 10 - 12 nieuwe leden per jaar. We gaan geen actieve PR voeren. Aspirant-leden dienen zich eerst te melden door een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

  6) De trainingen op de dinsdag worden als prettig en kwalitatief goed ervaren. Complimenten voor Tijs Knotnerus en alle trainers.

  7) Wegkapitein ja of nee. We gaan geen wegkapiteins aanwijzen of opleiden. Met elkaar zijn we verantwoordelijk voor veilige en goede trainingen. Voor vertrek de route, de afstand, het tempo en de manier van doordraaien met elkaar bespreken heeft ook afgelopen seizoen weer tot mooie trainingen geleid.

  8) NCK selectie op basis van snelheid of betrokkenheid? Net als afgelopen seizoen gaan we de snelle renners selecteren die voldoende NCK-trainingen hebben gevolgd. De organisatie is wederom in handen van Steven Handstede.

   

 • VG sport

  Ook in 2018 gaan we de verstandelijk gehandicapten weer een mooie dag bezorgen door samen te gaan fietsen. Merijn Middelhuis en Martijn Mul zullen deze dag gaan organiseren. De datum volgt.

   

 • Activiteiten

  Zie nieuwsbrief december. De lezing van Wilbert Broekhuizen op vrijdag 9 februari zal worden verplaatst naar vrijdag 16 februari.

   

 • Krachttraining

  Extra avond ja of nee. Er komt geen extra avond voor de krachttraining. Als bestuur kiezen we voor één avond met voldoende opkomst. Frederik Bekkers gaat nog informeren of we wellicht met tien leden kunnen deelnemen aan een training. Leden die vaker willen trainen kunnen contact opnemen met Sjoerd van www.gewichtheffenzwolle.nl. Speciaal voor onze leden heeft hij een tien rittenkaart tegen een scherpe prijs in de aanbieding.

   

 • Trainersbijeenkomst

  Vrijdag 19 januari om 19:30u in de bovenzaal van de Hete Brij. De organisatie is in handen van Tijs Knotnerus. Interesse om trainingen te geven? Meld je dan bij Tijs.

   

 • GG’er van 2017

  Wegens zijn verdiensten voor de club bij o.a. de organisatie rond het NCK is de bokaal dit jaar naar Steven Handstede gegaan.

   

 • Afsluiting en borrelen

  Thomas Bouter sluit de vergadering. Het bleef nog lang onrustig in de Hete Brij.

   

  Tot slot wensen we jullie sportieve en mooie feestdagen toe!

   

  Het bestuur

   

Nieuwsbrief december

 

 

 

 

Beste GG’er,

 

In deze nieuwsbrief hebben we weer een aantal nieuwtjes, evenementen en ontwikkelingen op een rij gezet. Mede dankzij de enthousiaste inspanningen van de commissies en diverse leden!

 

1) Nieuwe leden

Geen nieuwe leden afgelopen maand.

 

2) Lief en leed

Steven Handstede is onlangs voor de 2e keer vader geworden van zoon Bas. Tevens was er uitbreiding in huize Knaapen. Dochter Linde maakt zich op voor een mooie GG-carrière. Beiden heren gefeliciteerd en veel moois gewenst!

 

3) Aanvang trainingen

I.v.m. de winterperiode beginnen de trainingen op de weg op dinsdag 27 maart 2018 om 18:30u. In de maanden mei, juni, juli en augustus starten de trainingen om 19:00u. Zoals gebruikelijk trainen we tot het najaarsweekend in oktober.

 

4) MTB / cyclocross zaterdag

De herfst en winter staan voor de deur. Tijd om de MTB of Cyclo-crosser tevoorschijn te halen en klaar te maken voor de modder. Uiteraard zal wv GazGas ook deze winter weer in de bossen zijn te vinden. Eric Arends heeft weer een mooi overzicht met activiteiten gemaakt. Wekelijks kan er worden ingeschreven voor regionale MTB-tocht. Schrijf je in wanneer je besluit om deel te nemen. Wanneer er geen tocht is rijden we een rondje in de omgeving Hattem op de zaterdagochtend. Klik HIER voor alle geplande tochten.

 

5) MTB / cyclocross zondag

Ook op de zondagen zal er een eigen route worden gereden in de omgeving Hattem, Wapenveld en Wezep. 09:00u vertrek vanaf de Hete Brij. Twee uurtjes buffelen en uiterlijk 11:30u weer terug in Zwolle. Inschrijven kan HIER.

 

6) Spinning

Ook deze winter is het weer mogelijk om op maandag van 19:00u – 20:00u, voor 1 euro per keer, te gaan spinnen bij onze sponsor Squash Zwolle. Adres: Dobbe 5 (Aalanden). De spinninglessen starten op maandag 30 oktober en maandag 19 maart 2018 is de laatste training van het seizoen. Er zijn kleedkamers aanwezig waar je je kan omkleden en kan douchen na afloop. Neem een handdoek en gevulde bidon mee. Kosten voor spinning worden in het voorjaar 2018 automatisch afgeschreven. M.i.v. dit seizoen zijn de lessen enigszins attractiever met ingebouwde apparatuur die de cycling prestaties kunnen meten. Download hiervoor de Body Bike App. Zeer de moeite waard dus om een of meerdere lessen bij te wonen. Schrijf je HIER in.

 

7) ALV

Vrijdag 24 november heeft, in de Hete Brij, de Algemene Ledenvergadering plaats gevonden. Met ruim 30 GG’ers was het een succesvolle avond waar o.a. het afgelopen seizoen en de doelen voor aankomend seizoen zijn doorgenomen. Tevens zijn Vincent Clausen en Martijn Mul toegetreden tot het bestuur. Steven Handstede mag zich een jaar lang GG’er van het jaar noemen. Interesse in de powerpoint presentatie en de overige behandelde onderwerpen en mededelingen? Stuur een email naar Thomas via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

8) Baanwielrennen

Zondag 10 december gaan we, van 12:00u – 13:30u, weer baanwielrennen te Apeldoorn. Er zal een clinic voor beginners worden aangeboden en de gevorderden kunnen deelnemen aan een training voor gevorderden. Fietsen kunnen ter plekke worden gehuurd. Meer informatie over o.a. vervoer en mee te nemen materiaal is binnenkort te lezen op de website. Er zijn maximaal 15 plekken! De kosten bedragen 35 euro p.p. waarvan de club 5 euro p.p. bijdraagt. De organisatie is in handen van Fred. Inschrijven voor dit event kan HIER.

 

9) Activiteiten 2017 - 2018

Noteer alvast in je agenda de volgende data:

 

- Baanwielrennen à zondagochtend 10 december 2017

- Trainersbijeenkomst à vrijdagavond 19 januari 2018*

- Mechanieker sleutelavond à vrijdagavond 9 februari 2018

- Wielerquiz à vrijdagavond 23 maart 2018

- Hel van Salland à zondag 8 april 2018

- Voorjaarsweekend 2017 à vrijdag 20 t/m zondag 22 april 2018 (onder voorbehoud)

- Eric Arends Classic à maandag 21 mei 2018

- "Strada Marrone Psallandia” à zondag 23 september 2018

- NCK à zaterdag 29 september 2018

- Najaarsweekend 2017à vrijdag 5 t/m zondag 7 oktober 2018

 

*I.v.m. de organisatie van de trainingen gaan we er vanuit dat we de trainers van het afgelopen seizoen ook volgend seizoen weer 1 a 2 keer kunnen inzetten. Aanmelden of afmelden als trainer kan bij Tijs via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

Informatie en inschrijving komt t.z.t. op de website / jaarkalender.

 

10) WhatsApp “GazGas”

Benen sparen, foto’s van wv GazGas-activiteiten, www.indekken.nl, KOMmetjes, Puck Moonen, Whisky-kennis, grootspraak, processierupsen en fietsafspraken. Dit alles is te volgen via de wvGazGas WhatsApp groep met inmiddels ruim 70 leden. Thomas is beheerder van de groep en aanmelden hiervoor kan bij hem of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

11) Kleding

Deelname aan GG-activiteiten doe je uiteraard in clubkleding. Voor vragen en of bestellingen kun je terecht bij Martin Dijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Onlangs is er een bestelling uit gegaan. Zodra de kleding binnen is zullen jullie een bericht van Martin ontvangen.

 

Tijdens trainingsritten gelden de verzekeringen die via de KNWU zijn afgesloten als je trainings- of wedstrijdkleding draagt.

 

12) Ledenadministratie:

Verhuist, ander telefoonnummer of andere wijzigingen die onze secretaris moet weten? Geef het door aan Jeroen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

13) Social Media

Volg wvGazGas ook via Twitter (@wvgazgas) en Facebook!

 

Tot zo ver de maandelijkse informatie. Wellicht tot binnenkort bij een GG-activiteit! De volgende nieuwsbrief zal verschijnen op 1 februari. We wensen alle leden bij deze mooie en sportieve feestdagen toe!

 

Het bestuur van wv GazGas

 

MTB tochten najaar 2017

 

MTB programma GazGas najaar 2017
   
za. 14 oktober 23e Stouwdam Herfstveldfietstoertocht Hattemerbroek
za. 21 oktober Eigen route bij Hattem  /  Emst   ???
za. 28 oktober Eper bossentocht
za. 4 november Rabo Veldtoertocht Nunspeet
za. 11 november Eigen route  /  Volkerwessels Holterberg ATB tocht (Nijverdal) ??
za. 18 november Rabo Swolsebostocht- Wapenveld
za. 25 november Veldtoertocht Heerde
za. 2 december Eigen route bij Hattem
za. 9 december Ermelose ATB tocht
zo. 10 december Roelofs Lemelerveld MTB d'Huez - Damsholte
za. 16 december Craft Hattems Mooiste
za. 23 december Eigen route bij Hattem
do. 28 december Eper Bossentocht
za. 30 december 29e Teluttci oudejaarsveldtoertocht Hattemerbroek

Voorjaarsweekend - de routes- update

Voorjaarsweekend - de routes

 

Het weekend is nabij en inmiddels zijn de routes uitgezet. Voor elke fietsdag is een andere richting gevonden, waarbij er alles aan gedaan is om de mooiste routes te vinden (zonder in de zandbak te komen). Uiteraard is er ook nog het nodige klimwerk in de route meegenomen.

 

Vrijdag: richting Burg Reuland & Duitsland

Route vrijdag: https://www.strava.com/routes/8572760

Route vrijdag, korte versie: https://www.strava.com/routes/8572909

Voor de mensen die nog een prijsje in hun strava kast willen hebben, zit in deze in de route

https://www.strava.com/segments/1180739

Met name voor de vrouwen zou een top tien notering voor iedereen haalbaar moeten zijn....

 

 

Zaterdag: richting La Roche

Net iets andere route dan de chouffe classic:

Route zaterdag 135km: https://www.strava.com/routes/8598539

Route zaterdag 90 km: https://www.strava.com/routes/8598555

 

Voor de echte klasbakken, Gazgas helden en mensen die zichzelf overschatten is er extra route gemaakt van 165 km. Deze route splitst met de route van 135 km na 100km, waarna je nog even een fraai lusje er bij aan kan doen.

Route zaterdag 165km: https://www.strava.com/routes/8645287

 

Zondag: richting Houffalize

Uitrijden met 1 echt klimmetje (in Houffalize)

Route zondag: https://www.strava.com/routes/8615137

De routes worden nog als GPX verspreid.

 

Kiekjes:

Aantal foto's van de vrijdag, dan we ondere ander op Rotheckberg, waar deze kiekjes zijn genomen.

 

 

En de zaterdag, komen we langs deze ....

Hel van salland, de route

Hel van Salland, de route.


Morgen is het zover, dan gaan we los over de klinkers. De definitieve route is vastgesteld en onderstaand de link.

http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=1944599

 

Voor de mensen met een garmin, het verzoek om de route te uploaden op je garmin. (via download rechtsboven kun je GPX downloaden).

 

En uiteraard weer een kiekje .... Dit maal uit de oude doos, de eerste keer dat we op deze strook stuiten in de voorbereiding van de hel van 2016......

  

 

#wvGazGas#wvGazGas