De wereld over 18 jaar......

Misschien vraag je je wel eens af hoe je over 18 jaar op de fiets zit………. Je rijdt rustig in de omgeving van Zwolle, waar natuurlijk alles er niet meer zo uit ziet zoals vroeger. Gelukkig kun je nog terugkijken op al je schitterende wielersuccessen van weleer.

 

Vroeger toen je nog een jonge god was, reed je iedereen eraf en was je met Gazgas heer en meester op de weg. Maar ja in de loop der jaren is de prijs van je fiets omhoog gegaan en je snelheid in omgekeerde richting.  

 

Ineens zit er een jong broekie achter je. hooguit 18 jaar, die moet je er toch nog af kunnen fietsen op je leeftijd. Je schakelt geruisloos en zet aan, achter je een hoop gekraak van een oude fiets. Verdorie hij blijft in je wiel plakken, nog maar een tandje erbij …….

 

Langzaam komt de gedachte aan vroeger weer terug, toen had je ook wel eens wat moeite had met het lossen van Edith, die bleef ook altijd zo plakken. Nog maar een tandje erbij, aan je materiaal zal het niet liggen. Achter je kraakt het aan alle kanten, maar opgeven ho maar.

 

Na een tijdje begint je adem zwaar te worden, achter je hoor je nog steeds hetzelfde gerammel. Plots komt hij naast je rijden. Je herinnert je eigenlijk weer dat je Edith eigenlijk nooit zo goed kon lossen, maar dat zal je nu niet meer gebeuren. Een tandje erbij……

 

Geeft die etter dan nooit op, je zet nog wat aan, maar hij blijft naast je fietsen. Vermoeid kijk je op zij, wie je zo loopt te kwellen. Je ziet een klein licht bezweet mannetje naast je rijden, ………Hij lijkt verdorie ook nog op Edith, wie is toch dat mannetje……….

 

Onderstaand zijn eerste foto, Cees Rooseboom, zoon van Edith en Frank en jongste GazGas lid.

 

#wvGazGas#wvGazGas