Voor de eeuwigheid herbouwd

Zo nu eens wat anders dan fietsen. Als Jonathan niet op de fiets zit, houd hij zich bezig met de kunst. Niet onverdienstelijk, want hij exposeert in het het langhuis. Prima activiteit om heen te gaan, bijv als het regent en je niet kan fietsen.

Onderstaand een introductie van het langhuis. Op zijn sitie  http://www.jonathanvandoornum.nl/?page_id=1029 is een impressie te vinden.

 

Benieuwd of zijn oude fiets in een kunstwerk is verwerkt.........

 

 

Voor de eeuwigheid herbouwd

Opening tentoonstelling // Zondag 13 oktober om 16.00 uur
Tentoonstellingsperiode // 13 oktober t/m 15 november 2013

 

Zondag 13 oktober wordt in Het Langhuis een expositie geopend met werk van Jonathan van Doornum. Het openingswoord wordt gegeven door de curator van het Museum Folkwang in Essen; Marcel Schumacher.

Van Doornum studeerde in 2011 af aan het ArtEZ te Zwolle. Hij ontving verschillende prijzen en beurzen, waaronder een startstipendium van het Mondriaan Fonds. In zijn werk is de kunstenaar op zoek naar de oorspronkelijkheid en authenticiteit van architectuur. Hij raakte geïnspireerd door een bezoek aan Duitsland, waar hij constateerde dat veel steden op een “historisch correcte” manier worden herbouwd.

 

Van Doornum: “Er worden moderne gebouwen gesloopt, om plaats te maken voor het reconstrueren van barokke panden. Als liefhebber van moderne architectuur voelt deze herbouw als een vreemde illusie.”

Dit is in zijn sculpturen terug te zien door de relatie die wordt aangegaan tussen ambatelijk gecreëerde decoratieve elementen en strakke, moderne vormen. Ook in Voor de eeuwigheid herbouwd is deze thematiek zichtbaar.

 

#wvGazGas#wvGazGas