Nieuwsbrief juni

 

 

 

Beste GG’er,

 

In deze nieuwsbrief hebben we weer een aantal nieuwtjes, evenementen en ontwikkelingen op een rij gezet. Mede dankzij de enthousiaste inspanningen van de commissies en diverse leden!

 

1) Info leden

Ferry van der Vegt en Joep Emmen zijn onlangs, na een enkele trainingen te hebben bijgewoond, lid geworden. Welkom bij de club en veel mooie kilometers gewenst!

 

2)Veiligheid trainingen

Als vereniging en bestuur nemen we veiligheid erg serieus. We merken dat de trainingen door veel leden worden bezocht en dat deze veilig, geordend en goed georganiseerd verlopen doordat we ons met elkaar houden aan de gedragsregels en afspraken die in het verleden zijn opgesteld:

 

Zet  in je mobiel bij ICE (In Case of Emergency) het nummer waar in geval van een ongeval naar gebeld moet worden of zorg dat je een noodnummer bij je hebt wat we kunnen gebruiken bij calamiteiten.

 

Bij deelname aan trainingen is het dragen van een helm verplicht.

 

Bij trainingen en club activiteiten is het dragen van clubkleding verplicht.

 

Bij deelname aan training verwachten we dat je onderstaande afspraken hebt doorgenomen en deze na leeft.

 

Een groep bestaat uit maximaal 12 renners / rensters.

 

Elke groep stelt een wegkapitein aan voor de betreffende avond.

 

De wegkapitein neemt voorafgaand aan het vertrek met de groep de route door.

 

De wegkapitein heet nieuwe (aspirant) leden welkom en neemt de regels m.b.t. doordraaien en signalen doorgeven door.

 

Houd bij het verlaten van de stad voldoende afstand en tijd tussen de groepen.

 

Na ieder segment waar gekoerst kan worden wacht men op elkaar tot de groep weer compleet is (iedereen verantwoordelijk). Motto: Samen uit samen thuis!

 

Klik HIER voor de overige afspraken m.b.t. rijden in een peloton, waarschuwen / signalen doorgeven en overige noemenswaardig heden.

 

Durf elkaar te blijven aanspreken en te corrigeren wanneer bovenstaande afspraken niet worden gehanteerd of wanneer je vindt dat er onveilig wordt gereden! Een plezierige, uitdagende en veilige avond fietsen valt of staat door goede communicatie bij aanvang en gedurende de rit! En daar zijn we met z’n allen voor verantwoordelijk!

 

3) Aspirant leden

Het seizoen is weer begonnen en zoals altijd zijn er in het voorjaar tal van aspiranten (buurmannen / buurvrouwen, collega’s en vrienden van) die een keer willen meetrainen om te ervaren of wv GazGas iets voor ze is. Dat vinden we prima mits deze personen zich eerst melden bij het bestuur via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Op deze manier weten we welke nieuwkomers wanneer mee rijden, kunnen we trainers informeren en hebben we contactgegevens om na een aantal trainingen het lidmaatschap rond te kunnen maken. Dus… Neem je iemand mee? Laat diegene zich even melden bij Vincent Clausen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

4) Nieuwe opzet donderdag 

We hebben de indruk dat de aanpassing op de donderdag (aparte inschrijving B-groep) positief wordt ontvangen door onze leden. Voor de zomervakantie gaan we deze nieuwe opzet evalueren. Mocht je op- en of aanmerkingen hebben dan ontvangen wij deze graag voor woensdag 13 juni per email via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

5) Inschrijven trainingen

Een tijd geleden hebben we als bestuur een oproep gedaan om je in te schrijven op de website wanneer je bij de trainingen aanwezig bent. Voor de trainers is het fijn om te weten voor hoeveel leden ze een training moeten voorbereiden. Het inschrijven gaat erg goed de laatste tijd. Fijn dat er gehoor wordt gegeven aan onze oproep!

 

6) ZTC 2018

Woensdag 6 juni

 

TV Triade

 

Mastenbroek - start Kerkwetering (t.o. Trefpunt) - 21,1km (2r.)

 

https://www.strava.com/routes/7930424

 

Dinsdag 26 juni

 

FG Stappenbelt

 

Zalk/De Zande - start Burg. Hardenbergweg/Sloetweg - 12,9km (3 rondes)

 

https://www.strava.com/routes/7930440

 

Informatie over starttijden en inschrijving volgt ongeveer 1 week van te voren.

 

De 3 beste klasseringen per renner worden geteld voor het eindklassement. Bij 4 deelnames wordt de slechtste score geschrapt voor je eindklassement. Er wordt per wedstrijd en over het totaal een gescheiden klassement opgemaakt voor dames en voor heren.

 

Deelname aan de ZTC is net als voorgaande jaren alleen voor leden van de organiserende verenigingen. Dat zijn WV Gazgas, TV Triade, Fietsgroep Stappenbelt en WV De Hanzerenners. Nieuw is dat dit jaar dat, bij wijze van proef, ook enkele junioren mee mogen doen. Dat geldt dus wanneer de renner dit jaar 17 wordt, of ouder (ongeacht bond). Er wordt voor junioren geen apart klassement opgemaakt.

 

De inschrijvingen gaan ook dit jaar via een online inschrijfformulier. Omdat er meer eisen worden gesteld ten aanzien van aansprakelijkheid en organisatie, wordt het invullen van een lidmaatschapsnummer van je sportbond (KNWU, NTB of NTFU) verplicht. Daar staat tegenover dat deelname nog steeds gratis is.

 

NTB-leden die nog geen KNWU-lidmaatschap hebben, moeten een gratis KNWU-lidmaatschap aanvragen om mee te kunnen doen aan de tijdritten georganiseerd door KNWU-verenigingen Gazgas en Hanzerenners. Zie hiervoor ook https://www.triathlonbond.nl/over-ntb/nieuws/gratis-knwu-lidmaatschap-voor-ntb-leden/

 

7) Jaarkalender

De jaarkalender voor het nieuwe seizoen staat online. Met o.a. de data voor de ZTC, ZAC, trainingen, weekendjes, NCK en nog veel meer! Bekijk hem HIER.

 

8) WhatsApp “GazGas”

Benen sparen, foto’s van wv GazGas-activiteiten, www.indekken.nl, KOMmetjes, Puck Moonen, Whisky-kennis, grootspraak, processierupsen en fietsafspraken. Dit alles is te volgen via de wvGazGas WhatsApp groep met inmiddels ruim 75 leden. Vincent Clausen is beheerder van de groep en aanmelden hiervoor kan bij hem of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

9) Kleding

Onlangs is er weer een bestelronde geweest. Zodra de kleding binnen is zal Martin Dijk, commissie kleding, het jullie laten weten.

Deelname aan GG-activiteiten doe je uiteraard in clubkleding. Voor vragen en of bestellingen kun je terecht bij Martin Dijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

Tijdens trainingsritten gelden de verzekeringen die via de KNWU zijn afgesloten als je trainings- of wedstrijdkleding draagt.

 

10) Organisatie NCK 2018

Beste GG'ers, Pfantzerwagens, kanonnen en hardrijd(st)ers!

 

Evenals in de vorige jaren willen wij aan de start verschijnen van het NCK.

 

De afgelopen jaren zijn een groot succes geweest! Een leuke voorbereiding, leuke en fanatieke trainingen en als klap op de vuurpijl een mooi event op de dag van het NCK met een mooie afsluiting in de Zwolse binnenstad!

 

Na het NCK van vorig jaar hebben wederom meerdere mensen aangegeven zeker volgend jaar (weer) mee te willen doen. Ook hebben wij enkele wensen, tips, etc gekregen voor de organisatie van 2018. Hier houden wij in de voorbereiding voor 2018 rekening mee!

 

In 2017 hebben wij met twee teams gereden en ontbrak helaas het damesteam. Het zou erg leuk zijn in 2018 weer met een damesteam te starten. Bij deze dus ook een specifieke oproep voor onze dames; schrijf je in!

 

In schrijven kan HIER tot uiterlijk 24 juni. Dit is iets eerder dan vorig jaar om het tijdritvirus iets eerder aan te wakkeren en bij voorkeur ook gezamenlijk deel te nemen aan de ZTC (Zwolse Tijdrit Competitie). Het zou mooi zijn hier met zoveel mogelijk NCK’ers (en GazGassers) aan de start te staan.

 

De eerste drie dinsdagen van juli zijn gerichte trainingen voor het NCK waaraan iedereen die zich heeft ingeschreven kan meedoen. Na deze drie trainingen maken wij de voorlopige selecties van de teams (inclusief reserves) bekend. Na de bouwvak / zomervakantie zijn er nog 4 trainingen (de laatste 4 dinsdagen voorafgaand aan het NCK) waar specifiek met de teams (inclusief reserves) getraind wordt. Na deze trainingen wordt besloten wie de definitieve reserves en rijders zijn (afhankelijk van een gezonde combinatie van niveau, vorm, opkomst e.d.).

 

We proberen er uiteraard weer zo gesoigneerd mogelijk bij te fietsen. Probeer dus naast je GazGas-outfit een druppelhelm, tijdritstuur en/of tijdritfiets te regelen.

 

Daarnaast zorg voor mooie gladde ingevette beentjes, haartjes in de lak en esthetisch verantwoorde bijzaken. Hiervoor kun je met vragen overigens altijd bij Martijn Mul (aka onze GazGas Sagan) terecht. 

 

Tot snel op de fiets!

 

PS; niet mee als tijdrijder, maar wel leuke dag met de vereniging? Laat het dan ook even weten, bijvoorbeeld als ploegleider, toeschouwer in de volgauto, fotograaf e.d.

 

Steven Handstede en Manuela Lageweg zijn vanuit de vereniging verantwoordelijk voor de organisatie rond onze deelname aan het NCK. 

 

11) Ledenadministratie:

Verhuist, ander telefoonnummer of andere wijzigingen die onze secretaris moet weten? Geef het door aan Jeroen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

12) Social Media

Martijn Mul houdt zich bezig met de GG-berichten via Twitter, Facebook en Instagram. Volg jij ons al?

 

13) AVG

Wat is AVG?
AVG staat voor Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en is een Europese Wet, die strenge eisen stelt aan de omgang met Persoonsgegevens door bedrijven en ook voor verenigingen. Organisaties moeten duidelijk waarom ze persoonsgegevens verzamelen, waarvoor ze die gebruiken en hoe lang de data wordt bewaard.

 

Welke informatie hebben wij van jullie en waar gebruiken we dit voor?

Om te zien welke gegevens wij van jullie hebben verwijs ik jullie naar de volgende pagina op de Gazgas Site die je hier kunt vinden. Hierin staat tevens wat we met de informatie doen en hoelang we deze bewaren.


Wij als bestuur delen geen informatie met derden met uitzondering van de KNWU. Tijdens het lidmaatschap vragen wij ieder lid of ze lid willen worden van de KNWU. Indien je hiermee akkoord gaat vullen wij alleen de noodzakelijke informatie in om het basislidmaatschap rond te maken. Het gaat dan om de volgende gegevens:

- NAW

- e-Mail

- Telefoon
- Nationaliteit
- Geboortedatum

 

Wij als vereniging hebben geen invloed wat hun doen met jullie gegevens. De privacyverklaring van de KNWU is hier te vinden.

 

Foto's
Een belangrijk punt van de nieuwe AVG is dat foto’s een belangrijk punt is geworden van je identiteit. Wij als bestuur maken foto's tijdens activiteiten en gebruiken deze voor onze Social Media. Tevens kunnen ook foto's van de leden gebruikt worden voor Social Media. Wij als bestuur kijken uiteraard of de foto niet kwetsend of eventueel kwetsend op te vatten zijn voordat wij deze plaatsen. Indien wij een foto online zetten die jij liever niet online wilt hebben zullen wij deze uiteraard offline halen en deze verwijderen.


Als jij als lid überhaupt niet op de foto wilt, vragen wij als bestuur of je dunt wilt meden bij het bestuur via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zodat wij hier rekening mee kunnen houden. Echter moet je er ook rekening mee houden dat leden zelf een foto kunnen maken zonder dat wij als bestuur dit door hebben waar je toch op staat. Op het moment dat je mee gaat met GazGas activiteiten dien je hier wel rekening mee te houden.

 

Vragen
Indien je wil weten welke informatie wij als vereniging van je hebben kun je altijd een mail sturen naar
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deze mail kun je tevens ook gebruiken voor andere vragen wat betreft de AVG.

 

Wij als bestuur hopen jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

 

Tot zo ver de maandelijkse informatie. Wellicht tot binnenkort bij een GG-activiteit!

 

Het bestuur van wv GazGas

 

#wvGazGas#wvGazGas