Nieuwsbrief maart

 

 

 

Beste GG’er,

 

In deze nieuwsbrief hebben we weer een aantal nieuwtjes, evenementen en ontwikkelingen op een rij gezet. Mede dankzij de enthousiaste inspanningen van de commissies en diverse leden!

 

1) Info leden

Alex van de Vosse heeft het lidmaatschap opgezegd. Tom Wildvank is onlangs lid geworden. Welkom bij de club en veel mooie kilometers gewenst!

 

2) Lief en leed

Melle Bakker is onlangs vader geworden van zoon Noud. Willianne is moeder geworden van zoon Teun. Beiden gefeliciteerd en veel mooie momenten gewenst!

 

3) Trainingen dinsdag

I.v.m. de winterperiode beginnen de trainingen op de weg op dinsdag 27 maart 2018 om 18:30u. In de maanden mei, juni, juli en augustus starten de trainingen om 19:00u. Zoals gebruikelijk trainen we tot het najaarsweekend in oktober.

 

Afgelopen winter hebben Tijs, Jeroen en Wilbert naar de opzet van dinsdag trainingen gekeken. De opzet blijft hetzelfde, er is elke dinsdag een ervaren trainer die de training voorbereid en leidt. Elke dinsdag training gaan we naar een parcours waar de training wordt afgewerkt. Iedereen kan deelnemen en er worden niveaugroepen gemaakt door de trainer.

 

We hebben per periode een aantal accenten en opbouw aangebracht. Dit betekent een mooie afwisseling op blokken, interval, tempo, sprints, tijdrijden, kracht, etc.!

 

Tijs blijft het aanspreekpunt voor de trainers.

 

4) Trainingen donderdag

De trainingen op de donderdagen starten op donderdag 29 maart 2018 om 18:30u. In de maanden mei, juni, juli en augustus starten de trainingen om 19:00u. Zoals gebruikelijk trainen we tot het najaarsweekend in oktober.

 

M.i.v. dit seizoen trainingen we elke donderdag in twee niveau groepen. De A groep zal fanatiek en hard rijden. Denk hierbij aan rond de 34 kilometer per uur gemiddeld. De B groep rijdt 28 -  30 kilometer per uur gemiddeld, handjes op het stuur, recreatief met hier en daar een sprint om de plaatsnaambordjes, knobbels en viaducten.

 

Op de website kan worden ingeschreven voor de A of de B groep. Uiteraard geldt voor beide groepen het motto “Samen uit samen thuis”.

 

Waarom deze aanpassing?

 

We merken dat de donderdagritten voor veel leden te hard gaan en dat de drempel om in te schrijven hoog ligt. Op deze manier kunnen ook de leden die een rustig rondje willen toeren aan hun trekken komen.

 

N.a.v. de lezing van Wilbert is ons geadviseerd om naast een intensieve training op de dinsdag een rustig rondje op de donderdag te rijden.

 

Tot slot is het ons opgevallen dat bepaalde leden, afgelopen seizoen, op trainingsdagen (di, do en zo) wel op de fiets zitten (soms met meerdere GG ‘ers) maar niet bij de GG-training aansluiten. Uiteraard mooi om te zien dat er getraind wordt maar nog mooier zou zijn wanneer deze leden aansluiten bij de trainingen zodat er nog beter op niveau getraind kan worden. Hoe meer leden aanwezig des te specifieker we de niveaugroepen kunnen maken.

 

Kies je er bewust voor om (structureel) niet aan te sluiten bij de trainingen dan zijn we benieuwd naar jouw reden hiervoor. Wellicht kunnen de trainers iets aanpassen in de organisatie om de trainingen nog aantrekkelijker en uitdagender te maken waarbij iedereen op zijn / haar eigen niveau kan trainen. Want we streven natuurlijk naar grote opkomsten tijdens de trainingen! 

 

5) Trainingen zondag

Vanaf 4 maart starten we weer met toeren op de zondag. We vertrekken om 10:00u vanaf de Hete Brij voor een rondje van maximaal 2,5 uur. Voor of achteraf bijtrainen is uiteraard mogelijk. Doel: intensieve duurtraining met wat sprint / intervalwerk bij de plaatsnaambordjes, viaducten en knobbels. Uiteraard geldt ook voor deze rit het motto “Samen uit samen thuis”. We hopen zoals hierboven genoemd dat ook de leden die geregeld op zondag fietsen hier bij aanwezig zullen zijn.

 

6) Materiaalcheck

Belangrijk! Check van te voren weer allemaal de staat van je fiets. Zoals de functies van je remmen, stuurlint, kabels e.d. En vervang bij twijfel je banden om te voorkomen dat we met onnodige lekke banden langs de kant van de weg staan.

 

7) Aspirant leden

Heb je een enthousiaste collega, buurman / buurvrouw, vriend en / of vriendin die een keer wil komen mee trainen? Laat deze persoon zich eerst melden bij het bestuur via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Dus niet zo maar mee nemen naar de training. Op deze manier houden we overzicht, hebben we de contactgegevens en kan Vincent Clausen (beheerder mailbox) de betreffende trainer informeren over de deelname van een nieuwkomer.

 

8) Spinning

Ook deze winter is het weer mogelijk om op maandag van 19:00u – 20:00u, voor 1 euro per keer, te gaan spinnen bij onze sponsor Squash Zwolle. Adres: Dobbe 5 (Aalanden). De spinninglessen starten op maandag 30 oktober en maandag 19 maart 2018 is de laatste training van het seizoen. Er zijn kleedkamers aanwezig waar je je kan omkleden en kan douchen na afloop. Neem een handdoek en gevulde bidon mee. Kosten voor spinning worden in het voorjaar 2018 automatisch afgeschreven. M.i.v. dit seizoen zijn de lessen enigszins attractiever met ingebouwde apparatuur die de cycling prestaties kunnen meten. Download hiervoor de Body Bike App. Zeer de moeite waard dus om een of meerdere lessen bij te wonen. Schrijf je HIER in.

 

9) Wielerquiz 23 maart 2018

Save the date voor de 2e editie van de Gazgas-wielerquiz! Wat was het een grandioos spektakel vorig jaar. Een avond waar reputaties zijn gemaakt en gebroken. Wie kroont zichzelf dit jaar tot onbetwiste clubkoning en -koningin van de wielerkennis? Wie gaat er met de grote wisselbokaal vandoor, wie pakt de harde worst en wie de tube Simson? Wie volgen King Jaap de Jong en Queen Laura Oosterbroek op? Of evenaren ze hun topprestatie? Om het te beleven kom je vrijdagavond 23 maart van 20.00 tot 23.00 uur naar het zaaltje boven de Brij. De organisatie van de quiz is ook dit jaar in handen van quizmasters Mathieu Bootsveld en Martijn Kogelman. Minimaal aantal deelnemers: 15. Deelnamekosten 5 euro inclusief twee consumpties en een versnapering van de bruine fruitschaal. Inschrijven kan HIER en tot vrijdag 16 maart.

 

10) Jaarkalender

De jaarkalender voor het nieuwe seizoen staat online. Met o.a. de data voor de ZTC, ZAC, trainingen, weekendjes, NCK en nog veel meer! Bekijk hem HIER.

 

11) Lezing Wilbert Broekhuizen

Vrijdag 16 januari heeft Wilbert een mooie en interessante lezing gegeven over het belang van trainen, het inrichten van de trainingen, fysiologische achtergrond van de verschillende energiesystemen en hoe je je fitheid en progressie kan meten. Er komt geen vervolgavond. Leden met specifieke vragen kunnen hiervoor terecht bij Wilbert. Namens het bestuur willen we Wilbert nogmaals bedanken voor zijn vrijwillige invulling van deze mooie avond. De avond vond plaats bij De Mechanieker aan de Thorbeckegracht. Een absolute aanrader om hier eens te kijken voor iedereen die de wielersport een warm hart toedraagt.

 

12) WhatsApp “GazGas”

Benen sparen, foto’s van wv GazGas-activiteiten, www.indekken.nl, KOMmetjes, Puck Moonen, Whisky-kennis, grootspraak, processierupsen en fietsafspraken. Dit alles is te volgen via de wvGazGas WhatsApp groep met inmiddels ruim 70 leden. Vincent Clausen is beheerder van de groep en aanmelden hiervoor kan bij hem of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

13) Kleding

Deelname aan GG-activiteiten doe je uiteraard in clubkleding. Voor vragen en of bestellingen kun je terecht bij Martin Dijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Onlangs is er een bestelling uit gegaan. Zodra de kleding binnen is zullen jullie een bericht van Martin ontvangen.

 

Tijdens trainingsritten gelden de verzekeringen die via de KNWU zijn afgesloten als je trainings- of wedstrijdkleding draagt.

 

14) Ledenadministratie:

Verhuist, ander telefoonnummer of andere wijzigingen die onze secretaris moet weten? Geef het door aan Jeroen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

15) Social Media

Martijn Mul houdt zich sinds de ALV bezig met de GG-berichten via Twitter, Facebook en Instagram. Volg jij ons al?

 

16) Tecklenburg Rundfahrt

Op zaterdag 12 mei wordt de Tecklenburg Rundfahrt 2018 verreden en GazGas ist dabei! Op +/- 1,5 uur met de auto vanaf Zwolle ligt een prachtig parcours waar we de mogelijkheid hebben om voor 100, 130 of 160 km te gaan.

 

 De organisatie schrijft:

 

De Sportvoedingwebshop Tecklenburg Rundfahrt kent een uitdagend parcours dat vergelijkbaar is met tochten als de Amstel Gold Race en Limburgs Mooiste. Deze, vaak massalere tochten, zijn een ware beproeving voor de deelnemers. De Sportvoedingwebshop Tecklenburg Rundfahrt is qua zwaarte vergelijkbaar met dergelijke tochten, maar is veel minder massaal. De deelnemers moeten rekening houden met de zwaarte van het parcours en de afstanden niet onderschatten. Een goede voorbereiding is nodig en vergroot het plezier.

 

Een klein overzicht van de hoogtemeters per afstand:

± 1.800 voor de 100 km,

± 2.100 voor de 130 km &

± 2.400 voor de 160 km

 

Vertrek vanuit Zwolle 7:15 uur. Ter plekke kan gekozen worden wie welke afstand gaat rijden. Er is een beperkt aantal startplaatsen, dus vooraf inschrijven op de site van de tocht is noodzakelijk en verplicht!

 

Inschrijven kan op: https://www.ntfu.nl/Kalender/Inschrijven.aspx?id=47225.

 

En schrijf je ook even in op de website zodat we weten wie er mee gaan: HIER

 

Meer info over de tocht: http://www.sportvoedingwebshop-tecklenburgrundfahrt.com/cms/over-de-tecklenburg-rundfahrt/

 

Voor vragen over deze tocht kan je terecht bij GG’er Jasper Allema.

 

17) Website

De afgelopen tijd heeft de website wat kuren. Zo is het soms lastig om nieuwe evenementen te plaatsen. Frank Schuurman (beheerder website) is er mee bezig. I.v.m. de nieuwe privacywetgeving zijn de persoonlijke profielen van de website verwijderd.

 

18) Toekomstplannen

In de Whatsapp groep kwam onlangs al een vaag appje plus foto voorbij over de nieuwe plannen die het bestuur heeft met onze prachtige vereniging. We houden jullie nog even in spanning. In de nieuwsbrief van 1 april zullen we jullie hierover informeren.

 

Tot zo ver de maandelijkse informatie. Wellicht tot binnenkort bij een GG-activiteit!

 

Het bestuur van wv GazGas

 

#wvGazGas#wvGazGas