Nieuwsbrief mei

 

Beste GG’er,

 

In deze nieuwsbrief hebben we weer een aantal nieuwtjes, evenementen en ontwikkelingen op een rij gezet. Mede dankzij de enthousiaste inspanningen van de commissies en diverse leden! I.v.m. de meivakantie verschijnt deze nieuwsbrief een paar dagen eerder dan de gebruikelijke 1e dag van de maand.

 

1) Info leden

Martijn Grolleman, Aart Hidding, Barbara van Puffelen, Jasper van Stiphout, Robbert Cornelissen en Jolein Borst zijn onlangs, na een enkele trainingen te hebben bijgewoond, lid geworden. Daarmee hebben we nu officieel meer dan 100 leden. Welkom bij de club en veel mooie kilometers gewenst!

 

2)Aanvang trainingen

M.i.v. dinsdag 1 mei (t/m de laatste training in augustus) starten de trainingen om 19:00u.

 

3)Voorjaarsweekend Coo

We kijken terug op een zeer geslaagd, fanatiek, gezellig en zonnig voorjaarsweekend. Met ruim 22 GG’ers is er wederom fors geklommen in de Ardennen (Coo / Stavelot). Op democratische wijze is de bollentrui zaterdagavond (zeer verdiend) naar Berend Feldbrugge gegaan. Er is één klacht over de vrouwonvriendelijke moppen van Jelte bij onze vertrouwenspersoon, Frederik Bekkers, terecht gekomen ;). 

Maurice van den Broek en Martijn Mul bedankt voor jullie inzet van dit perfect georganiseerde weekend! En dubbele kudos voor Berry Tuin en Eric Arends voor de schitterende routes.

 

4) Aspirant leden

Het seizoen is weer begonnen en zoals altijd zijn er in het voorjaar tal van aspiranten (buurmannen / buurvrouwen, collega’s en vrienden van) die een keer willen meetrainen om te ervaren of wv GazGas iets voor ze is. Dat vinden we prima mits deze personen zich eerst melden bij het bestuur via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Op deze manier weten we welke nieuwkomers wanneer mee rijden, kunnen we trainers informeren en hebben we contactgegevens om na een aantal trainingen het lidmaatschap rond te kunnen maken. Dus… Neem je iemand mee? Laat diegene zich even melden bij Vincent Clausen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

5) Nieuwe opzet donderdag 

We hebben de indruk dat de aanpassing op de donderdag (aparte inschrijving B-groep) positief wordt ontvangen door onze leden. Voor de zomervakantie gaan we deze nieuwe opzet evalueren. Mocht je op- en of aanmerkingen hebben dan horen wij deze graag!

 

6)GazGas NEW STYLE

Als we ons snel met onze smartphone wil inschrijven voor een training is dat op de huidige website nogal een uitdaging omdat deze niet geschikt gemaakt is voor kleinere devices zoals tablets en smartphones. Als bestuur hebben we besloten dit te willen veranderen. We zijn hiervoor de samenwerking aangegaan met Frank Schuurman. Frank heeft met zijn eigen bedrijf, StyleBrigade, veel expertise op het gebied van opbouwen van websites. We willen een website voor GazGas die gebruiksvriendelijk is. Of je deze nu bekijkt op je computer of op je smartphone.

 

Gaandeweg de plannen kwamen we tot de conclusie dat er nog meer dingen verbeterd kunnen worden. Daarom hebben we een plan gemaakt. Dit plan willen we de komende twee seizoenen gaan uitrollen. Zo gaan we o.a. aan de slag met een nieuwe huisstijl voor GazGas die we gaan gebruiken in de verschillende uitingen zoals de website en social media. Uiteindelijk willen we deze huisstijl ook gaan doorvoeren in onze kleding.

 

Daarnaast zijn we benieuwd of er binnen de club GG’ers zijn (met een eigen bedrijf) die willen sponsoren.

 

We zullen de verschillende aanpassingen zorgvuldig aanpakken en dit heeft tijd nodig. Martijn Mul en Frederik Bekkers zijn vanuit het bestuur de kartrekkers van dit project. Daarnaast zal Martin Dijk vanuit zijn rol als commissievoorzitter kleding aanhaken bij deze denktank. Wellicht heb jij als GG’er mooie ideeën op dit gebied. Zoja, dan horen wij deze uiteraard graag!

 

We zijn erg blij dat Frank ons wil ondersteunen. Hopelijk zijn jullie net zo enthousiast als wij zijn. 

 

7) Hel van Salland // zondag 8 april

Traditiegetrouw volgt er na de Hel van Salland een interview met de winnaar.

 

7.1) Wilbert Broekhuizen. Winnaar van de Hel van Salland 2018. Het monument van wv GazGas! Wat doet deze overwinning met je?

Dank, dank, dank! Ja een geweldig gevoel. Na de meet komen natuurlijk de eerste emoties, alle opofferingen die deze winter zijn gedaan, de talloze trainingskilometers en natuurlijk af en toe wat extra patat om op gewicht te blijven om over de kasseien te dokkeren. In de eerste editie was ik al eens heel dicht bij de overwinning en dat blijft toch knagen. Want een Monument op je naam schrijven is niet niks. Wat nu overheerst is vooral trots die het overwonnen heeft van blijdschap, de kater en  de euforie. Ik wil dan ook alle teammaten bedanken voor deze overwinning.

 

7.2) Waarom zou iedere GG’er een keer moeten deelnemen aan de Hel van Salland?

De vraag stellen is het antwoord geven, want waarom zou je niet mee doen?! HET event van GazGas, geweldige organisatie, prachtige route, gezelligheid, strijd op het hoogste toneel, verhalen, koffie met appelgebak in Luttenberg, het kopwerk van Van Dijk, de kansloze aanval van Mul, de kramp van Jaap, het plakwerk van Tijs, de sokken van Hendrikus, de combine van Kogelman en Caspar, de zenuwen van Fred, de stalen kuiten van Joep, de big smile van Jasper en ga zo maar door… Bovendien hebben we het dan niet eens gehad over stroken DASLEBEN en de Turkensnelweg. Kortom, volgend jaar voorrij motoren, volgwagen, jury bij de stroken, helicopters en live coverage!

 

7.3) Marien Wallink(ebal), winnaar van de eerste twee edities, heeft voor een heuse kassei als trofee gezorgd. Waar in huize Broekhuizen staat deze prachtige prijs?

Wallink(ebal) is natuurlijk een grote klasbak! Zijn Spartaanse trainingsmethode (koersen van 200km of meer) hebben hem geen windeieren gelegd. Daarnaast is hij een fameus Belgisch bierkenner met oog en liefde voor zijn stiel. Het is dan ook grote eer om van de dubbele winnaar van HET monument van GazGas en koning van het Ronostrand een trofee te ontvangen. Deze prijkt natuurlijk fier op de schouw recht in het zicht iedere keer wanneer men vanuit de gang de woonkamer benaderd.

 

7.4) Je seizoen kan nu al niet meer stuk. Je hebt de hoogst haalbare prijs binnen. Waar ga je de motivatie voor de rest van het seizoen vandaan halen?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel een beetje een zwart gat ervaar, je hebt DE prijs van het seizoen te pakken en wat nu? Gelukkig zijn de trainingen op dinsdagavond weer begonnen, staat de ZAC van Staphorst weer voor de deur en is de organisatie van het NCK weer ontwaakt, kortom ‘a few nice things at the horizon’.

 

7.5) Tot slot. Wat voor advies geef je de GG’ers mee die in de toekomst gaan strijden voor een overwinning van de Hel van Salland?

Het winnen van een monument vraagt mentale weerbaarheid, koersinzicht, tactiek, woeste trainingsarbeid en natuurlijk dient het materiaal op orde te zijn daarbij in begrepen de bandenkeuze en bandenspanning. Over dit laatste kan ik helaas geen uitspraak doen (de vijand leest mee). Wat nog wel door vele wordt onderschat is het eetpatroon, mijn geheime wapen zit in patat met een frikandel speciaal en als toetje een kroketje van Alberto’s. Geen geintje. Doe het al 15 jaar de dag voor de koers. Voor de dorst wissel ik dan af met melk, Leffe blond of een Westmalle. Een betere tip kan je niet krijgen!

 

Wilbert bedankt voor dit openhartige interview. Tot slot willen we Xandrijn Bakker, Berry Tuin en Marien Wallink bedanken voor de puike organisatie van ons eigen monument. We kijken terug op een supergeslaagd GG-event!

 

8) ZTC 2018

Dinsdagavond 17 april werd de eerste trainingstijdrit voor en door Wielervereniging GazGas, Hanzerenners Zwolle, TV Triade en Fietsgroep Stappenbelt verreden. Het ging weer snoeihard en werd een strijd die bij de heren zelfs tot op de seconde nog niet was beslecht, zo bleek bij bestudering van de tijden.

 

Bij de dames was het duidelijk en ging Danielle Meijering er met de winst vandoor, voor GG'ster Liesbeth Kemkers en Arlana van Ommen. Bij de heren is de concurrentie gevaarlijk dicht bij kampioen Heini Koornberg gekomen. Nico Bakker ging met de eerste prijs naar huis, echter bleek het verschil met gemak binnen de foutmarge van een handgeklokte tijd te vallen. Zodoende is voor de puntentelling een gedeelde eerste plaats toegekend. Knap derde werd GG'er Martijn Mul, die het moest stellen zonder banaan als prijs. Die had Martijn Knol snel verorberd toen hij voor een moment 3e werd geacht.

 

Allen gefeliciteerd! Evenals alle andere renners en rensters, want iedereen wist de finish te halen in een keurige tijd.

 

Voor foto’s klik HIER of HIER.

 

Mede door de inzet van Jasper Allema (kartrekker ZTC) ondersteund door Robbie Woldendorp, Sander Pluim, Caspar van Oirschot, Martin Dijk, Gerda Schutte en Inge Bouter kunnen we terugkijken op een geslaagde, veilige en prima georganiseerde editie. Als bestuur zijn we er trots op dat we ook voor dit GG-event weer voldoende vrijwilligers op de been konden krijgen. Dat is niet vanzelfsprekend voor een vereniging / bestuur. Er komen nog diverse GG-events aan. Doe vooral een keer iets terug voor je mooie cluppie! Volgende edities:

 

Woensdag 16 mei

 

WV De Hanzerenners

 

Zuthem - start Zuthemerweg/Wijheseweg - 12,8km (1 ronde)

 

https://www.strava.com/routes/7894520

 

Woensdag 6 juni

 

TV Triade

 

Mastenbroek - start Kerkwetering (t.o. Trefpunt) - 21,1km (2r.)

 

https://www.strava.com/routes/7930424

 

Dinsdag 26 juni

 

FG Stappenbelt

 

Zalk/De Zande - start Burg. Hardenbergweg/Sloetweg - 12,9km (3 rondes)

 

https://www.strava.com/routes/7930440

 

Informatie over starttijden en inschrijving volgt ongeveer 1 week van te voren.

 

De 3 beste klasseringen per renner worden geteld voor het eindklassement. Bij 4 deelnames wordt de slechtste score geschrapt voor je eindklassement. Er wordt per wedstrijd en over het totaal een gescheiden klassement opgemaakt voor dames en voor heren.

 

Deelname aan de ZTC is net als voorgaande jaren alleen voor leden van de organiserende verenigingen. Dat zijn WV Gazgas, TV Triade, Fietsgroep Stappenbelt en WV De Hanzerenners. Nieuw is dat dit jaar dat, bij wijze van proef, ook enkele junioren mee mogen doen. Dat geldt dus wanneer de renner dit jaar 17 wordt, of ouder (ongeacht bond). Er wordt voor junioren geen apart klassement opgemaakt.

 

De inschrijvingen gaan ook dit jaar via een online inschrijfformulier. Omdat er meer eisen worden gesteld ten aanzien van aansprakelijkheid en organisatie, wordt het invullen van een lidmaatschapsnummer van je sportbond (KNWU, NTB of NTFU) verplicht. Daar staat tegenover dat deelname nog steeds gratis is.

 

NTB-leden die nog geen KNWU-lidmaatschap hebben, moeten een gratis KNWU-lidmaatschap aanvragen om mee te kunnen doen aan de tijdritten georganiseerd door KNWU-verenigingen Gazgas en Hanzerenners. Zie hiervoor ook https://www.triathlonbond.nl/over-ntb/nieuws/gratis-knwu-lidmaatschap-voor-ntb-leden/

 

9) AVG / Privacy

Met ingang van 25 mei zal de nieuwe privacywet of wel de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking treden. De AVG schrijft voor dat organisaties moeten nadenken over welke persoonsgegevens van vrijwilligers, leden en deelnemers ze bewaren en hoe ze die beveiligen. De wet kent drie belangrijke thema’s: (1) de afweging over het bewaren van persoonsinformatie, (2) het beveiligen van de persoonsinformatie én (3) het melden van datalekken. Vanuit het bestuur zal Jeroen van Dijk er voor zorgen dat we als club voldoen aan de nieuwe criteria. 

 

10) Aanpassing jaarkalender

I.v.m. het event Red Bull kop over Kop is het najaarsweekend een week verschoven. Nieuwe data:

- Red Bull kop over kop. Zondag 7 oktober 2018.

- Najaarsweekend. Vrijdag 12,13 en 14 oktober 2018. Locatie volgt.

 

De jaarkalender voor het nieuwe seizoen staat online. Met o.a. de data voor de ZTC, ZAC, trainingen, weekendjes, NCK en nog veel meer! Bekijk hem HIER.

 

11) WhatsApp “GazGas”

Benen sparen, foto’s van wv GazGas-activiteiten, www.indekken.nl, KOMmetjes, Puck Moonen, Whisky-kennis, grootspraak, processierupsen en fietsafspraken. Dit alles is te volgen via de wvGazGas WhatsApp groep met inmiddels ruim 75 leden. Vincent Clausen is beheerder van de groep en aanmelden hiervoor kan bij hem of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

12) Kleding

Onlangs is er weer een bestelronde geweest. Zodra de kleding binnen is zal Martin Dijk, commissie kleding, het jullie laten weten.

Deelname aan GG-activiteiten doe je uiteraard in clubkleding. Voor vragen en of bestellingen kun je terecht bij Martin Dijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

Tijdens trainingsritten gelden de verzekeringen die via de KNWU zijn afgesloten als je trainings- of wedstrijdkleding draagt.

 

13) Bikefitting

Wisten jullie dat we met Wilbert Broekhuizen een heuse bikefitter in ons midden hebben? Met professionele kennis en tools checkt hij d.m.v. een bikefitting je schoenplaatjes, zadel en fietsafstellingen. Interesse in zijn werkzaamheden en benieuwd naar de vergoeding die hij hier voor vraagt? Neem contact op met Wilbert of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

14) Organisatie NCK 2018

Beste GG'ers, Pfantzerwagens, kanonnen en hardrijd(st)ers!

 

Evenals in de vorige jaren willen wij aan de start verschijnen van het NCK.

 

De afgelopen jaren zijn een groot succes geweest! Een leuke voorbereiding, leuke en fanatieke trainingen en als klap op de vuurpijl een mooi event op de dag van het NCK met een mooie afsluiting in de Zwolse binnenstad!

 

Na het NCK van vorig jaar hebben wederom meerdere mensen aangegeven zeker volgend jaar (weer) mee te willen doen. Ook hebben wij enkele wensen, tips, etc gekregen voor de organisatie van 2018. Hier houden wij in de voorbereiding voor 2018 rekening mee!

 

In 2017 hebben wij met twee teams gereden en ontbrak helaas het damesteam. Het zou erg leuk zijn in 2018 weer met een damesteam te starten. Bij deze dus ook een specifieke oproep voor onze dames; schrijf je in!

 

De inschrijving voor het NCK plaatsen wij in april/mei op de website met een uiterste inschrijfdatum van 1 juni. Dit is een maandje eerder dan vorig jaar om het tijdritvirus iets eerder aan te wakkeren en bij voorkeur ook gezamenlijk deel te nemen aan de ZTC (Zwolse Tijdrit Competitie). Het zou mooi zijn hier met zoveel mogelijk NCK’ers (en GazGassers) aan de start te staan.

 

De eerste drie dinsdagen van juli zijn gerichte trainingen voor het NCK waaraan iedereen die zich heeft ingeschreven kan meedoen. Na deze drie trainingen maken wij de voorlopige selecties van de teams (inclusief reserves) bekend. Na de bouwvak / zomervakantie zijn er nog 4 trainingen (de laatste 4 dinsdagen voorafgaand aan het NCK) waar specifiek met de teams (inclusief reserves) getraind wordt. Na deze trainingen wordt besloten wie de definitieve reserves en rijders zijn (afhankelijk van een gezonde combinatie van niveau, vorm, opkomst e.d.).

 

We proberen er uiteraard weer zo gesoigneerd mogelijk bij te fietsen. Probeer dus naast je GazGas-outfit een druppelhelm, tijdritstuur en/of tijdritfiets te regelen.

 

Daarnaast zorg voor mooie gladde ingevette beentjes, haartjes in de lak en esthetisch verantwoorde bijzaken. Hiervoor kun je met vragen overigens altijd bij Martijn Mul (aka onze GazGas Sagan) terecht. 

 

Tot snel op de fiets!

 

PS; niet mee als tijdrijder, maar wel leuke dag met de vereniging? Laat het dan ook even weten, bijvoorbeeld als ploegleider, toeschouwer in de volgauto, fotograaf e.d.

 

Steven en Manuela

 

15) Ledenadministratie:

Verhuist, ander telefoonnummer of andere wijzigingen die onze secretaris moet weten? Geef het door aan Jeroen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

16) Social Media

Martijn Mul houdt zich bezig met de GG-berichten via Twitter, Facebook en Instagram. Volg jij ons al?

 

17) Tecklenburg Rundfahrt

Op zaterdag 12 mei wordt de Tecklenburg Rundfahrt 2018 verreden en GazGas ist dabei! Op +/- 1,5 uur met de auto vanaf Zwolle ligt een prachtig parcours waar we de mogelijkheid hebben om voor 100, 130 of 160 km te gaan.

 

De Sportvoedingwebshop Tecklenburg Rundfahrt kent een uitdagend parcours dat vergelijkbaar is met tochten als de Amstel Gold Race en Limburgs Mooiste. Deze, vaak massalere tochten, zijn een ware beproeving voor de deelnemers. De Sportvoedingwebshop Tecklenburg Rundfahrt is qua zwaarte vergelijkbaar met dergelijke tochten, maar is veel minder massaal. De deelnemers moeten rekening houden met de zwaarte van het parcours en de afstanden niet onderschatten. Een goede voorbereiding is nodig en vergroot het plezier.

 

Een klein overzicht van de hoogtemeters per afstand:

± 1.800 voor de 100 km,

± 2.100 voor de 130 km &

± 2.400 voor de 160 km

 

Vertrek vanuit Zwolle 7:15 uur. Ter plekke kan gekozen worden wie welke afstand gaat rijden. Er is een beperkt aantal startplaatsen, dus vooraf inschrijven op de site van de tocht is noodzakelijk en verplicht!

 

Inschrijven kan op: https://www.ntfu.nl/Kalender/Inschrijven.aspx?id=47225.

 

En schrijf je ook even in op de website zodat we weten wie er mee gaan: HIER

 

Meer info over de tocht: http://www.sportvoedingwebshop-tecklenburgrundfahrt.com/cms/over-de-tecklenburg-rundfahrt/

 

Voor vragen over deze tocht kan je terecht bij GG’er Jasper Allema.

 

Tot zo ver de maandelijkse informatie. Wellicht tot binnenkort bij een GG-activiteit!

 

Het bestuur van wv GazGas

 

#wvGazGas#wvGazGas