Nieuwsbrief februari

 

 

 

Beste GG’er,

 

In deze nieuwsbrief hebben we weer een aantal nieuwtjes, evenementen en ontwikkelingen op een rij gezet. Mede dankzij de enthousiaste inspanningen van de commissies en diverse leden!

 

1) Info leden

Ruud van Abbema (geen tijd) en Bart Zweers (wereldreis) hebben het lidmaatschap opgezegd.

 

2) Lief en leed

Inge en Thomas hebben er een zoontje bij, genaamd Mats.

 

3) Notulen ALV

Vrijdag 24 november 2017 heeft onze jaarlijkse Algemene ledenvergadering plaats gevonden. Klik HIER voor de notulen.

 

4) Taakverdeling

Onlangs hebben we tijdens de bestuursvergadering de huidige taakverdeling binnen de vereniging bekeken. Voor vragen over de volgende onderwerpen kun je in het vervolg terecht bij:

 

 

Klik HIER voor de samenstelling van het bestuur en de diverse commissies.

 

5) Trainingen

I.v.m. de winterperiode beginnen de trainingen op de weg op dinsdag 27 maart 2018 om 18:30u. In de maanden mei, juni, juli en augustus starten de trainingen om 19:00u. Zoals gebruikelijk trainen we tot het najaarsweekend in oktober.

 

Vanaf 4 maart starten we weer met toeren op de zondag. We vertrekken om 10:00u vanaf de Hete Brij voor een rondje van maximaal 2,5 uur. Voor of achteraf bijtrainen is uiteraard mogelijk. Doel: intensieve duurtraining met wat sprint / intervalwerk bij de plaatsnaambordjes, viaducten en knobbels. Uiteraard geldt ook voor deze rit het motto “Samen uit samen thuis”.

 

Belangrijk! Check van te voren weer allemaal de staat van je fiets. Zoals de functies van je remmen, stuurlint, kabels e.d. En vervang bij twijfel je banden om te voorkomen dat we met lekke banden langs de kant van de weg staan.

 

Tot slot. Als bestuur is het ons opgevallen dat bepaalde leden, afgelopen seizoen, op trainingsdagen (di, do en zo) wel op de fiets zitten (soms met meerdere GG ‘ers) maar niet bij de GG-training aansluiten. Uiteraard mooi om te zien dat er getraind wordt maar nog mooier zou zijn wanneer deze leden aansluiten bij de trainingen zodat er nog beter op niveau getraind kan worden. Kies je er bewust voor om (structureel) niet aan te sluiten bij de trainingen dan zijn we benieuwd naar jouw reden hiervoor. Wellicht kunnen de trainers iets aanpassen in de organisatie om de trainingen nog aantrekkelijker en uitdagender te maken waarbij iedereen op zijn / haar eigen niveau kan trainen. Want we streven natuurlijk naar grote opkomsten tijdens de trainingen! 

 

6) MTB / cyclocross zaterdag

Uiteraard zal wv GazGas ook deze winter weer in de bossen zijn te vinden. Eric Arends heeft weer een mooi overzicht met activiteiten gemaakt. Wekelijks kan er worden ingeschreven voor regionale MTB-tocht. Schrijf je in wanneer je besluit om deel te nemen. Wanneer er geen tocht is rijden we een rondje in de omgeving Hattem op de zaterdagochtend. Klik HIER voor alle geplande tochten.

 

7) MTB / cyclocross zondag

Ook op de zondagen zal er een eigen route worden gereden in de omgeving Hattem, Wapenveld en Wezep. 09:00u vertrek vanaf de Hete Brij. Twee uurtjes buffelen en uiterlijk 11:30u weer terug in Zwolle. Inschrijven kan HIER. Vanaf zondag 4 maart gaan we weer de weg op. Zie onderwerp trainingen.

 

8) Spinning

Ook deze winter is het weer mogelijk om op maandag van 19:00u – 20:00u, voor 1 euro per keer, te gaan spinnen bij onze sponsor Squash Zwolle. Adres: Dobbe 5 (Aalanden). De spinninglessen starten op maandag 30 oktober en maandag 19 maart 2018 is de laatste training van het seizoen. Er zijn kleedkamers aanwezig waar je je kan omkleden en kan douchen na afloop. Neem een handdoek en gevulde bidon mee. Kosten voor spinning worden in het voorjaar 2018 automatisch afgeschreven. M.i.v. dit seizoen zijn de lessen enigszins attractiever met ingebouwde apparatuur die de cycling prestaties kunnen meten. Download hiervoor de Body Bike App. Zeer de moeite waard dus om een of meerdere lessen bij te wonen. Schrijf je HIER in.

 

9) Trainersbijeenkomst

De trainersbijeenkomst van 2 maart komt te vervallen. Waar de trainingen voor het wegseizoen voorheen tijdens deze bijeenkomst werden ontwikkeld heeft Tijs er dit jaar voor gekozen om samen met Wilbert en Fred te kijken naar de opbouw en trainingen van komend seizoen. Inmiddels hebben er weer diverse leden aangegeven een of twee keer een training te willen verzorgen. Tijs zal ruim voor aanvang van het wegseizoen een schema maken van wie wanneer een training zal verzorgen. Deze zal binnenkort met de trainers worden gedeeld. Voor meer informatie over de trainingen kun je terecht bij Tijs en Wilbert (zie volgende onderwerp).

 

10) Lezing Wilbert Broekhuizen

Training is nogal een breed begrip. In deze lezing gaan we dieper in op wat ‘training’ nou eigenlijk is en wat je kan trainen om beter te worden. Thema’s zoals ‘hoe werkt het lichaam’, ‘trainen met de hartslagmeter’ en ‘wat is een powermeter’ worden onder de loep genomen.

 

Daarnaast gaan we het hebben over periodisering en supercompensatie en stellen we ons de vraag, hoe kun je je het beste voorbereiden op een evenement. Daarbij kijken we naar voeding, trainingen en rust.

 

Lezing vrijdag 16 februari 19.30uur: Mechanieker Zwolle.

 

We rekenen op een grote opkomst! Inschrijven kan HIER.

 

11) Wielerquiz 2018

Save the date voor de 2e editie van de Gazgas-wielerquiz! Wat was het een grandioos spektakel vorig jaar. Een avond waar reputaties zijn gemaakt en gebroken. Wie kroont zichzelf dit jaar tot onbetwiste clubkoning en -koningin van de wielerkennis? Wie gaat er met de grote wisselbokaal vandoor, wie pakt de harde worst en wie de tube Simson? Wie volgen King Jaap de Jong en Queen Laura Oosterbroek op? Of evenaren ze hun topprestatie? Om het te beleven kom je vrijdagavond 23 maart van 20.00 tot 23.00 uur naar het zaaltje boven de Brij. De organisatie van de quiz is ook dit jaar in handen van quizmasters Mathieu Bootsveld en Martijn Kogelman. Minimaal aantal deelnemers: 15. Deelnamekosten 5 euro inclusief twee consumpties en een versnapering van de bruine fruitschaal. Inschrijven kan HIER.

 

12) Voorjaarsweekend 2018

Maurice van den Broek en Martijn Mul zijn achter de schermen hard bezig met de voorbereidingen / organisatie voor het voorjaarsweekend 2018. Ruim 25 leden hebben zich ingeschreven! In de volgende nieuwsbrief (maart) meer informatie over dit event. Noteer al vast de datum in je agenda: vrijdag 20 t/m zondag 22 april. Voor vragen over het voorjaarsweekend kun je dus terecht bij Maurice van den Broek en / of Martijn Mul.

 

13) Jaarkalender

De jaarkalender voor het nieuwe seizoen staat online. Bekijk hem HIER.

 

14) WhatsApp “GazGas”

Benen sparen, foto’s van wv GazGas-activiteiten, www.indekken.nl, KOMmetjes, Puck Moonen, Whisky-kennis, grootspraak, processierupsen en fietsafspraken. Dit alles is te volgen via de wvGazGas WhatsApp groep met inmiddels ruim 70 leden. Vincent Clausen is beheerder van de groep en aanmelden hiervoor kan bij hem of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

15) Kleding

Deelname aan GG-activiteiten doe je uiteraard in clubkleding. Voor vragen en of bestellingen kun je terecht bij Martin Dijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Onlangs is er een bestelling uit gegaan. Zodra de kleding binnen is zullen jullie een bericht van Martin ontvangen.

 

Tijdens trainingsritten gelden de verzekeringen die via de KNWU zijn afgesloten als je trainings- of wedstrijdkleding draagt.

 

16) Ledenadministratie:

Verhuist, ander telefoonnummer of andere wijzigingen die onze secretaris moet weten? Geef het door aan Jeroen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

17) Social Media

Martijn Mul houdt zich sinds de ALV bezig met de GG-berichten via Twitter, Facebook en Instagram. Volg jij ons al?

 

Tot zo ver de maandelijkse informatie. Wellicht tot binnenkort bij een GG-activiteit!

 

Het bestuur van wv GazGas

 

#wvGazGas#wvGazGas