Verslag GG -weekend in de ardennen

Aankomst in Belgie

In het weekend van vrijdag 27 t/m 29 oktober was het al weer tijd voor het afsluitende trainingskamp. Dit jaar verreden in de Ardennen.

Na de boodschappen gedaan te hebben vertrokken Berry en Jeroen als eerste richting België. Waarna zij stiekem de “plaatselijke pukkel” al gingen verkennen.

Nadat ze dankzij een iet wat oude navigatie bij Nijmegen een half uur omgereden zijn en dit op de Duitse autobahn weer  hebben ingehaald arriveren ook Klaas en Erwin op het park.

Na de pastamaaltijd after dinner koffie en de eerste weizeners van het weekend komen ook Maarten en Jonathan aan in Malmedy, waarna de route van de volgende dag en de staat van ieders fietsen uitgebreid besproken wordt.

 

Jeugdig Enthousiasme

Na nog wat sterke fietsverhalen en goede nachtrust is het tijd voor een stevig ontbijt waarna eenieder de koerstrui goed volpropt met repen en Snickers. Om de grote weg te vermijden is de vorige avond besloten ‘’de Plaatselijke pukkel” toe te voegen aan de Bakkerroute.

Met jeugdig enthousiasme beginnen we aan de pukkel die niet onder doet voor de bekende klimmen in de Ardennen.

Berry en Jeroen beginnen verstandig rustig aan en Klaas volgt zijn verstand als snel. Jonathan en Erwin blazen zonder warming-up veel te snel omhoog waarna de smaak van ijzer en bloed snel opkomt. Onderweg naar boven krijgt Berry een klapband waardoor we binnen een kwartier weer terug bij het huisje zijn. Na zijn band vervangen te hebben vertrekken we opnieuw. De pukkel wordt nu rustig beklommen.

 

 

 

3000 hoogtemeters

Nadat ook Berry boven is met zijn 30/32 verzet kan de Bakkerroute echt beginnen. Onderweg worden beruchte klimmen zoals de Cote de la Redoute, de Wanne en de Stokeu beklimming. Ook de onbekende stukken klimmen blijken gemene kuitenbijters. Onderweg wordt regelmatig fout gereden waardoor extra kilometers maar vooral extra hoogtemeters gemaakt worden. Ook wordt er een uitstapje gemaakt over een lange wegopbreking over steentjes en halve rotsblokken gereden wordt. Wonder boven wonder rijdt er niemand lek. Uiteindelijk zijn we 7 uur onderweg waarvan van ruim 6 uur in het zadel, leggen we 137 km af en maken we een monsterlijke 3000 hoogtemeters.

Ter vergelijking in de 235 km van Luik Bastenaken Luik zitten 3600 hoogtemeters en staat 3000 hoogtemeters ongeveer gelijk aan 3x Alpe D’ huez.

 

Zondagsrijders

Na ondervonden te hebben waarom gezegd wordt dat de “de tour in bed gewonnen wordt” maken we op de prachtige zondag maken we nog een wat minder intensieve tocht van 55 km naar het Noorden en het hoogste punt van België. Op de weg terug maken we de mooiste afdalingen van het weekend. Waarin we eerst samen rijden met een andere wielerclub (en Klaas het sprintje bergop wint) en in de laatste afdaling racen met plaatselijke motorhelden. Daarna is het helaas al weer tijd om de spullen te pakken en terug te keren naar Nederland.

Dankzij de gave routes, het geweldige weer en veel gezelligheid was het een fantastisch trainingskamp.

 

#wvGazGas#wvGazGas